sobota, 6 julija, 2024

Morski recept: Polnjeni lignji izpod peke

Ste že kdaj pripravili polnjene lignje izpod peke? Recept je tako okusen, da boste pomazali vse.

Za pripravo polnjenih lignjev izpod peke potrebujete:

  • Srednje velike lignje
  • Šunka in sir
  • Peteršilj
  • Česen
  • Olivno olje
  • Belo vino

Priprava:

Lignje najprej očistite, to naredite previdno, da jih ne predrete. Lovke očistite, odstranite zob in shranite.

recept lignji
Lignje očistite in napolnite s šunko in sirom. (foto: P. L.)

Nato drobno sesekljajte česen in peteršilj.

Lignje nadevajte s šunko in sirom in zaprite z zobotrebcem. Nikar jih ne napolnite preveč, saj se lignji med peko skrčijo in če so preveč polni, bo sir, ko se bo stopil, stekel ven.

maslo peteršilj
Dodajte začimbe (foto P. L.)

V posodo za peko dajte sesekljan česen in peteršilj, nato dodajte nekaj olivnega olja, lahko dodate tudi nekaj masla.

lignji recept
Pecite, dokler se omaka ne zgosti. (foto: P. L.)

Postavite na žerjavico in mešajte nekaj minut. Nato dodajte lignje in zalijte z vinom.

Nad žerjavico lignje pecite toliko časa, da se omaka zgosti.

peka
Pomemmbno je, da je dovolj žerjavice. (foto: P. L.)

Če nimate peke, lahko lignje pripravite v ponvi s pokrovom.

Še več receptov za okusno pripravljene jedi boste našli tukaj.

Pridružite se nam tudi na naši Facebook strani, kjer boste našli še veliko zanimivega.

Zadnji članki

Ne spreglejte