Zasebnost

Politika piškotkov
Ta pravilnik o piškotkih je bil nazadnje posodobljen 29. novembra 2023 in velja za državljane in zakonite stalne prebivalce Evropskega gospodarskega prostora in Švice.

1. Uvod
Naše spletno mesto https://top24novice.si (v nadaljevanju: »spletno mesto«) uporablja piškotke in druge povezane tehnologije (zaradi priročnosti se vse tehnologije imenujejo »piškotki«). Piškotke postavljajo tudi tretje osebe, ki smo jih angažirali. V spodnjem dokumentu vas obveščamo o uporabi piškotkov na naši spletni strani.

2. Kaj so piškotki?
Piškotek je majhna preprosta datoteka, ki se pošlje skupaj s stranmi tega spletnega mesta in jo vaš brskalnik shrani na trdi disk vašega računalnika ali druge naprave. Podatki, ki so tam shranjeni, se lahko med naslednjim obiskom vrnejo na naše strežnike ali na strežnike ustreznih tretjih oseb.

3. Kaj so skripte?
Skript je del programske kode, ki se uporablja za pravilno in interaktivno delovanje naše spletne strani. Ta koda se izvaja na našem strežniku ali na vaši napravi.

4. Kaj je spletni svetilnik?
Spletni svetilnik (ali oznaka pikslov) je majhen, neviden košček besedila ali slike na spletnem mestu, ki se uporablja za spremljanje prometa na spletnem mestu. Da bi to naredili, se različni podatki o vas shranjujejo s spletnimi svetilniki.

5. Piškotki
5.1 Tehnični ali funkcionalni piškotki

Nekateri piškotki zagotavljajo, da določeni deli spletne strani delujejo pravilno in da vaše uporabniške nastavitve ostanejo znane. Z namestitvijo funkcionalnih piškotkov vam olajšamo obisk naše spletne strani. Na ta način vam ob obisku naše spletne strani ni treba večkrat vnašati istih podatkov in izdelki na primer ostanejo v vaši nakupovalni košarici, dokler ne plačate. Te piškotke lahko namestimo brez vašega soglasja.

5.2 Statistični piškotki

Statistične piškotke uporabljamo za optimizacijo spletne izkušnje za naše uporabnike. S temi statističnimi piškotki dobimo vpogled v uporabo naše spletne strani. Prosimo za vaše dovoljenje za namestitev statističnih piškotkov.

5.3 Piškotki za trženje/sledenje

Piškotki za trženje/sledenje so piškotki ali katera koli druga oblika lokalnega shranjevanja, ki se uporablja za ustvarjanje uporabniških profilov za prikazovanje oglasov ali za sledenje uporabniku na tem spletnem mestu ali več spletnih mestih za podobne trženjske namene.

5.4 Družbeni mediji

Na naše spletno mesto smo vključili vsebino iz Facebooka, Twitterja, Instagrama in TikToka za promocijo spletnih strani (npr. »všečkaj«, »pripni«) ali delite (npr. »tweet«) na družbenih omrežjih, kot so Facebook, Twitter, Instagram in TikTok. Ta vsebina je vdelana s kodo, pridobljeno iz Facebooka, Twitterja, Instagrama in TikToka, in postavlja piškotke. Ta vsebina lahko shranjuje in obdeluje določene podatke za prilagojeno oglaševanje.

Preberite izjavo o zasebnosti teh družbenih omrežij (ki se lahko redno spreminja), da preberete, kaj počnejo z vašimi (osebnimi) podatki, ki jih obdelujejo s temi piškotki. Podatki, ki se pridobijo, so čim bolj anonimizirani. Facebook, Twitter, Instagram in TikTok se nahajajo v Združenih državah Amerike.

6. Vrste piškotkov na našem spletnem mestu

Funkcionalni

Statistika

Oglaševanje


7. Soglasje
Ko prvič obiščete našo spletno stran, vam bomo prikazali pojavno okno z razlago o piškotkih. Takoj, ko kliknete »Shrani nastavitve«, soglašate z uporabo kategorij piškotkov in vtičnikov, ki ste jih izbrali v pojavnem oknu, kot je opisano v tem pravilniku o piškotkih. Uporabo piškotkov lahko onemogočite v svojem brskalniku, vendar upoštevajte, da naša spletna stran morda ne bo več pravilno delovala.

8. Omogočanje/onemogočanje in brisanje piškotkov
Za samodejno ali ročno brisanje piškotkov lahko uporabite svoj internetni brskalnik. Določite lahko tudi, da se določeni piškotki ne smejo namestiti. Druga možnost je, da spremenite nastavitve svojega internetnega brskalnika tako, da prejmete sporočilo vsakič, ko je nameščen piškotek. Za več informacij o teh možnostih si oglejte navodila v razdelku Pomoč vašega brskalnika.

Upoštevajte, da naše spletno mesto morda ne bo delovalo pravilno, če so vsi piškotki onemogočeni. Če izbrišete piškotke v vašem brskalniku, se bodo znova namestili po vaši privolitvi, ko ponovno obiščete našo spletno stran.

9. Vaše pravice v zvezi z osebnimi podatki
V zvezi z vašimi osebnimi podatki imate naslednje pravice:

Pravico imate vedeti, zakaj so vaši osebni podatki potrebni, kaj se bo z njimi zgodilo in kako dolgo se bodo hranili.
Pravica do dostopa: Imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov, ki so nam znani.
Pravica do popravka: pravico imate dopolniti, popraviti, izbrisati ali blokirati svoje osebne podatke, kadarkoli želite.
Če nam daste soglasje za obdelavo vaših podatkov, imate pravico to soglasje preklicati in zahtevati izbris vaših osebnih podatkov.
Pravica do prenosa vaših podatkov: od upravljavca imate pravico zahtevati vse svoje osebne podatke in jih v celoti posredovati drugemu upravljavcu.
Pravica do ugovora: lahko ugovarjate obdelavi vaših podatkov. Tega upoštevamo, razen če obstajajo utemeljeni razlogi za obdelavo.
Za uveljavljanje teh pravic nas kontaktirajte. Prosimo, glejte kontaktne podatke na dnu tega pravilnika o piškotkih. Če imate pritožbo glede tega, kako ravnamo z vašimi podatki, vas želimo slišati, imate pa tudi pravico vložiti pritožbo pri nadzornem organu (Organu za varstvo podatkov).

10. Kontaktni podatki
Za vprašanja in/ali komentarje o našem pravilniku o piškotkih in tej izjavi se obrnite na nas na naslednje kontaktne podatke:


Spletna stran: https://top24novice.si
E-pošta: [email protected]

Ta pravilnik o piškotkih je bil 29. novembra 2023 sinhroniziran s cookiedatabase.org.