ponedeljek, 15 julija, 2024

Top nasveti, ki hitro odpravijo temne kolobarje pod očmi

Zagotovo ste se tudi vi že znašli v situaciji, ko so se pod očmi zaradi nespanja ali stresa pojavili temno kolobarji. Ti nasveti jih odpravijo takoj.

Kako se znebiti podočnjakov na naraven način?

Podočnjaki so lahko posledica genetike, pomanjkanja spanca, stresa ali nezdravega načina življenja. Ker so za mnoge lahko zelo moteči, obstaja obilica izdelkov za njihovo odpravo, vendar se mnogi raje poslužujejo naravnih metod.

Ali ste vedeli, da se lahko podočnjakov znebite na popolnoma naraven način? Tukaj je nekaj učinkovitih trikov, ki so pomagali mnogim.

ženska
Spanje je pomembno. (foto: pexels.com)

Na prvem mestu je seveda spanec. Pomanjkanje spanja je eden najpogostejših vzrokov za pojav podočnjakov. Da preprečite njihov nastanek, poskrbite, da bo vaše spanje kvalitetno. Prostor, v katerem spite, pa naj bo temen in miren.

Hlajenje podočnjakov lahko zmanjša oteklino in tako njihov videz. Za hlajenje lahko uporabite hladne obkladke, hladno kovinsko žlico ali pa vrečke zelenega čaja. Za viden učinek jih položite na podočnjake za 15 minut.

Mnogi se pri naravnem odpravljanju podočnjakov poslužujejo tudi kumar. Te vsebujejo antioksidante in imajo naravne protivnetne lastnosti. Hladno kumaro narežite na debele rezine in jih položite na oči za 15 minut.

Kokosovo olje je lahko prav tako ena izmed rešitev pri odpravljanju podočnjakov. Vsak večer ga pred spanjem nežno vmasirajte pod oči, zjutraj pa ga sperite. Enako lahko storite z mandljevim oljem.

Zgoraj naštete naravne metode lahko ob redni uporabi prinesejo željene spremembe. Kljub temu pa je najbolj pomemben zdrav življenjski slog, ki lahko prav tako pripomore k odpravljanju podočnjakov. Čez dan pijte dovolj vode, da koža ostane hidrirana, ključnega pomena pa je tudi zdrava prehrana. Splošno stanje kože lahko izboljša že zadosten vnos vitaminov in mineralov, zato v svojo prehrano vključite veliko svežega sadja, zelenjave, oreščkov in semen.

Pridružite se nam tudi na naši Facebook strani, kjer boste našli še veliko zanimivega.

Zadnji članki

Ne spreglejte