torek, 16 julija, 2024

Obraz POP TV razkriva pravo ozadje ene najbolj priljubljenih oddaj

Priljubljena televizijska voditeljica je sklenila, da razkrije pravo ozadje. Tudi vi boste presenečeni …

Alenka Arko, dolgoletna voditeljica oddaje Preverjeno, je skoraj eno leto po zadnji oddaji izdala knjigo z naslovom Bi to povedali tudi pred kamero? Ta je polna zgodb in prispevkov, ki so se voditeljici najbolj vtisnili v spomin skozi 22 let ustvarjanja oddaje.

alenka arko
Voditeljica Alenka Arko (foto: POP TV)

Alenka Arko je za portal 24ur.com pojasnila, da je knjiga nastajala v času pandemije. Takrat se je zaradi ukinitve številnih oddaj spopadala s tesnobo nedela, zaprtja in prisilne osame.

Skozi leta oddaje Preverjeno je Alenka odpirala številne tabu teme, nekaj od teh pa je zapisala in pokomentirala v knjigi: »Zgodbe sem izbirala res povsem na način, kot so mi privrele iz spomina, zaradi različnih stvari,« je povedala za portal 24 ur in dodala: »Sploh ni nujno, da so to bile takrat najbolj pomembne zgodbe. Izračunala sem, tako preko palca, da smo objavili vsaj pet tisoč zgodb, v knjigi jih je le nekaj, v njej pa sem skušala skozi njih tudi spomniti, kaj vse se je dogajalo v zadnjih 20 letih.«

Priljubljena televizijska voditeljica poudarja, da je bilo ustvarjanje oddaje zanjo izziv, saj je morala biti zelo natančna pri preiskovanju tem, hkrati pa tudi priljubljena za gledalce.

alenka arko
Televizijska voditeljica Alenka Arko (foto: Urša Premik)

V zadnjih letih se je na področju televizijskega poročanja marsikaj spremenilo. V ospredje prihajajo tudi družbena omrežja, kar pa Alenka ocenjuje kot pozitivno. Mnogi pa še danes obžalujejo, da oddaje Preverjeno ni več, saj so jo pogosto gledali skupaj z družino.

Pridružite se nam tudi na naši Facebook strani, kjer boste našli še veliko zanimivega.

Zadnji članki

Ne spreglejte