ponedeljek, 15 julija, 2024

Ideja za nepozaben izlet: Obiščite Eko kamp Snovik

Če se sprašujete, kam kampirati v teh lepih dneh, ki prihajajo, imamo za vas odlično idejo. Če se boste odločili za Eko kamp Snovik, ne boste razočarani.

Prihajajo toplejši in lepi dnevi. In če še nimate načrtov, kam se bi odpeljali s svojim avtodomom, vam svetujemo Eko kamp Snovik.

eko kamp snovik
Prostora je v Eko kampu Snovik več kot dovolj. (foto: I. L.)

S Šefetom sva bila tam pred kratkim in preživela nekaj res lepih in aktivnih dni. Rada raziskujeva različne kampe in PZA-je po Sloveniji, v Eko kamp Snovik pa se vedno rada vrneva.

Eko kamp Snovik se nahaja nekaj korakov stran, na voljo je devet lepo urejenih, ravnih in velikih mest za kampiranje. Prednost je tudi, da je Eko kamp Snovik postavljen stran od vrveža, v objemu čudovite narave in gozda. Vse, kar boste tam slišali, je ptičje petje, žuborenje potočka in videli srne, kako se pasejo na bližnjih pobočjih.

Bazeni in savne

Tokrat sva imela kar aktiven oddih. Prvi dan sva izkoristila njihovo bogato ponudbo. Ko sva parkirala najinega Vančija na lepo urejeni parceli in v miru popila kavo ter se naužila popoldanskega sončka in ptičjega petja, sva sklenila, da obiščeva Terme Snovik.

bazen
Bazen z izvirsko vodo (foto: I. L.)

Prijazno osebje in čistoča naju vedno prepričata, da so vredni obiska. Sprostitev v bazenu in savni je vedno dobrodošla, tokrat pa sva z zanimanjem odšla tudi na večerni sprehod z baklami, ki ga organizirajo vsak petek. Zelo priporočam družina z otroki.

Skozi zanimiv pogovor z animatorjem sva izvedela mnogo zanimivosti o zdravilni termalni vodi, po kateri so Terme Snovik tudi znane. Odtlej sva še raje napolnila kozarce z njihovo zdravilno izvirsko vodo.

Obisk Arboretuma in pivovarne

Naslednjega dne sva se s skiroji odpeljala do Arboretuma. Če ne boste imeli s sabo skirojev ali koles, si lahko električna kolesa izposodite tudi v Termah Snovik, ki so odlično izhodišče za dalje in krajše izlete. Kako aktivno preživeti lep dan, vam bodo z veseljem svetovali tudi na recepciji.

Midva sva se odločila za Arboretum in uživala kar nekaj ur v pogledih na cvetoča drevesa, narcise in tulipane. Dan je bil res čudovit, nekateri obiskovalci Arboretuma so ga izkoristili tudi tako, da so s seboj prinesli odejo in imeli na lepo urejenih travnatih površinah piknik.

Po nekaj urnem sprehodu po Arboretumu sva se odpeljala do Kamnika in se priključila skupini turistov na Poti piva. Skupaj smo obiskali lokalno pivovarno Maister in uživali v degustaciji piva ter ogledu pivovarne.

večerja potočka
Večerja v restavraciji Potočka (foto: I. L.)

Ko sva se prijetno utrujena vrnila nazaj v Eko kamp Snovik, je bilo še dovolj časa, da sva se pred najinim Vančijem naužila še popoldanskega sonca. Zvečer pa sva po prijetnem savnanju preizkusila še dobrote slovenske kulinarike v restavraciji Potočka.

Velika planina

Zadnji dan najinega obiska Eko kampa Snovik, sva se odločila, da obiščeva še Veliko planino. Ker je bila destinacija na poti proti domu, sva se odjavila iz kampa in se odpeljala z najinim Vančijem do spodnje postaje nihalke, kjer je prostor tudi za parkiranje avtodomov.

Velika planina naju je navdušila, pastirsko naselje je še lepše kot na fotografijah. Vsekakor si je za ogled tega slovenskega bisera potrebno vzeti vsaj nekaj ur in uživati v lepih pogledih.

Kamp Snovik (foto: Za Terme Snovik, Blaž T. Muc)

Pozno popoldan sva se s svojim Vančijem odpeljala proti domu in med pogovorom, kaj nama je bilo tokrat najlepše, se spet nisva mogla odločiti le za eno stvar. Dejstvo je, da se bova v Eko kamp Snovik zagotovo še vrnila, saj je več kot odlično izhodišče za obisk in ogled različnih destinacij. Lahko se iz kampa odpravite peš ali s kolesom. Lahko pa nekaj dni izkoristite za počitek, uživate v njihovih termah in se naužijete miru in tišine …

Pridružite se nam tudi na naši Facebook strani, kjer boste našli še veliko zanimivega.

Zadnji članki

Ne spreglejte