S tem res odličnim trikom vam bo letos uspelo, da jajčka med kuhanjem ne bodo počila. Navdušeni boste.
Bliža se velika noč in čas, ko se kuhajo jajčka. Mnogi jajčka kuhajo v čebulnih olupkih in dobijo čudovite pirhe. To je način barvanja pirhov, kot so ga poznale že naše babice.
Na tak način so jajčka res lepa, ne vsebujejo nobenih umetnih barvil in gredo veliko bolj v slast.

Triki, da jajčka ne bodo počila
Že naše babice so dobro vedele, kakšen trik je potrebno uporabiti, da jajčka ne bodo počila in da se bodo tudi veliko lepše in lažje potem olupila.
Preden se lotite kuhanja
Preden se lotite kuhanja jajc, jih za nekaj ur postavite iz hladilnika na kuhinjski pult. Tako se bodo počasi ogrela na sobno temperaturo. To bo pri kuhanju pomagalo, da ne bodo počila.
Jajčka po nekaj urah dajte v posodo, nalijte čez mlačno vodo in jih počasi začnite kuhati. Ko zavrejo, jih kuhajte še nekaj minut, da bodo na trdo kuhana.
Vodi dodajte sol
Ko se boste lotili kuhanja jajc, lahko vodi dodaste nekaj soli. »Sol prepreči, da bi lupina počila,« svetuje gospodinja, ki je svoj nasvet zapisala na družbenih omrežjih.
»Vedno kuham jajca tako, da dodam nekaj žlic kuhinjske soli. Še nikoli ni nobeno počilo. Poleg tega pa sol pomaga, da se lepše lupijo,« je pojasnila.
Spet druga gospodinja pa je dodala: »Dajte nekaj soli še v barvo. Ko boste barvali jajca, bo barva veliko bolj intenzivna in pirhi bodo veliko lepši. Sol lahko dodate v barvo, ki jo kupite ali pa v naravno barvilo, s katero boste barvali jajčka!«
Vodi dodajte alkoholni kis
Spet druga gospodinja pa prisega na alkoholni kis. »Prav tako kot sol, deluje tudi alkoholni kis. Jajca dajte v posodo, čez nalijte hladno vodo, dodajte deciliter alkoholnega kisa in kuhajte,. Jajca ne bodo počila,« svetuje.

Zasledili pa smo tudi, da nekatere gospodinje pri kuhanju jajc uporabijo limonine rezine. Eno limono zrežejo med jajca in kuhajo. Nekatere pa se poslužujejo sodi bikarboni. Nekaj žličk jo dodajo vodi, v kateri nato skuhajo jajca.
Imate tudi vi kak uporaben trik, ki vam pomaga, da jajčka med kuhanjem ne počijo, da se lažje lupijo in da so barve še bolj intenzivne? Zapišite svojo izkušnjo v komentar!