torek, 18 marca, 2025

Top recept: Najboljša piščančja obara po moje

Skrivnost najboljše piščančje obare se skriva v eni sami sestavini. Če jo boste pripravljali tako, bo postala vaša priljubljena jed.

Bralka Kristina Zalar je z nami delila recept za piščančjo obaro. »To je res najbolj okusna obara vseh časov,« je dejala za Top24Novice.

Kje tiči skrivnost?

»Pogosto me pot vodi mimo Karlobaga (Hrvaška), tam imajo v trgovini še vedno na voljo domače piščance. Okus ni primerljiv s tem, kar dobimo v naših trgovinah,« je pojasnila.

Domače piščanćje meso (foto: K. Z.)

Kristina je za obaro uporabila:

  • Srednje velika čebula
  • Olje
  • Sol in poper
  • Začimba iz soli, peteršilja in česna
  • Domača začimba za juhe (mešana zelenjava)
  • Koleraba
  • Topinambur (ameriški krompir)
  • Brstični ohrovt
  • Cvetača
  • Piščančje prsi

Priprava:

»Uporabila sem zelenjavo, ki sem jo imela doma. Zato, ko boste pripravljali obaro, bodite izvirni, uporabite tisto zelenjavo, ki jo imate,« je pojasnila Kristina.

Najprej na drobno sesekljajte čebulo, nato na drobno narežite še vso ostalo zelenjavo.

Na kocke narežite piščančje prsi.

Ko čebula na olju porumeni, dodajte piščančje prsi, začimbo iz soli, česna in peteršilja, ter domačo začimbo za juhe.

Vse skupaj minuto pražite, nato zalijte z vodo, da je meso pokrito. Kuhajte 15 minut, nato dodajte vso zelenjavo, ki ste jo narezali na manjše kocke.

Dolijte še vodo, da bo vsa zelenjava pokrita, ko obara zavre, zmanjšajte temperaturo in jo počasi kuhajte. Po potrebi dosolite, dodajte mleti črni poper.

»Obara je bila tako okusna, da nismo pogrešali ajdovih žgancev, ki jih ponavadi pripravim poleg. Tokrat smo raje pojedli dva zvrhana krožnika domače piščančje obare,« je povedala Kristina.

Piščančja obara (foto: K. Z.)

Preberite še: Recept za najboljše pustne krofe, uspejo tudi začetnikom (VIDEO)

Tudi vi radi kuhate? Pošljite nam svoj recept in fotografije na elektronski naslov: [email protected] in objavili ga bomo!

Zadnji članki

Ne spreglejte