Okusen vegi golaž vam bo všeč, četudi ste ljubitelji mesa. Recept je preprost, jed pa okusna.
Bralka Ana je z nami delila recept za vegi golaž. »Čeprav imam zelo rada goveji golaž, pa pogosto pripravim tudi vegetarijansko različico le tega. Všeč mi je, ker ga lahko skuham več in dam v skrinjo,« je povedala za Top24Novice.si.

Kot je razkrila, pripravlja golaž iz stročjega fižola, gob ali mešane zelenjave. »Vse je zelo okusno. Poleg lahko ponudite pire krompir, polento ali testenine,« svetuje Ana.
Tokrat je pripravila vegi golaž iz stročjega fižola.
Potrebujete:
- Kilogram kuhanega stročjega fižola
- Kilogram čebule
- Sol in poper
- Mleta rdeča paprika
- List lovora
- Pol pekoči čili
- Majaron
- Paradižnikova mezga

Priprava:
Najprej drobno sesekljajte čebulo. Stročji fižol narežite na približno dva centimetra.
Čebulo prepražite na olju. Že med praženjem ji dodajte malce soli, da se bo hitreje razpustila.
Ko nekoliko porumeni, na čebulo stresite stročji fižol. Dodajte še vse začimbe in paradižnikovo mezgo. Dolijte nekaj vode, a ne preveč. Golaž mora biti gost.
»Nato kuhajte še zelo počasi kakšno uro,« svetuje bralka Ana. H kuhanemu golažu ponudite krompir, polento ali testenine.
Golaža lahko pripravite v večji količini. Ko se povsem ohladi, ga lahko nadevate v manjše posode in zamrznete. Tako boste imeli kosilo vedno pri roki.