Da bo po golažu zadišalo in da bo okusen kot še nikoli, uporabite te majhne trike velikih mojstrov!
Ni ga čez dober golaž. Da pa je ta zares okusen, je prav, da upoštevate nekaj zelo preprostih nasvetov.

Ko kupujete meso, je seveda najbolj priporočljivo, da ga boste kupili pri lokalnem mesarju. Kvalitetno meso je za dober golaž zelo pomembno.
Prav tako pa je pomembno tudi, da je kvalitetna čebula. Ta naj bo na otip trda, lepega videza. Če boste kupili bio čebulo, še toliko bolje.
Prvi trik, ki se ga vsekakor morate držati je, da je količina mesa enaka količini čebule.
Potrebujemo:
- Kilogram in pol govejega bočnika
- Kilogram in pol čebule
- Tri žličke mlete paprike
- Olje, sol in poper
- Čili in lovor
- Paradižnikova mezga

Priprava:
Najprej olupite čebulo in jo dobro sesekljajte v sekljalniku. Nato stresite v večji lonec, dolijte olje in pražite.
Drugi trik je ta, da čebulo solite že med praženjem. Tako se bo še hitreje razpustila. In tretji trik je, da čebulo pražite eno uro. Da se ne bi prijemala, jo lahko zalivate z vodo in pražite na nižji temperaturi.
Ko je čebula dovolj prepražena, dodajte na manjše kocke narezano meso. Nato dolijte nekaj vode in dobro premešajte.
Čebulo in meso nato počasi kuhajte vsak eno uro.

Nato dodajte mleto rdečo papriko, poper, dodate lahko pekoč čili, paradižnikovo mezgo, lovor in dobro premešajte.
Nato na zmerni temperaturi kuhajte golaž še eno uro. Trik je namreč tudi v tem, da se golaž kuha počasi. Okusi se tako prepletejo, meso pa kar stopi v ustih.
Poleg golaža lahko ponudite polento, testenine ali pa kruh.


