četrtek, 17 aprila, 2025

Top recept: Zelenjavna musaka (ideja za hitro kosilo)

Vedno zamrznem nekaj zelenjave in jo potem uporabim za zelenjavno musako. Ideja za enostavno in okusno kosilo.

V času, ko je na vrtu v izobilju bučk, paradižnika, paprike, jajčevca, mislim tudi na zimo.

Zelenjavna musaka (foto: osebni arhiv)

Pripravim zelenjavne paketke, ki jih v zimskem času uporabim za zelenjavno rižoto ali musako.

Enostavno je

Na drobno sesekljam čebulo, prepražim na olju, nato pa stresem nanjo na drobno narezan domač paradižnik, jajčevec, bučke, papriko …

Malce zalijem z vodo, solim, dodam še svojo zelenjavno začimbo (sol, česen, peteršilj) in dušim 15 minut.

Ko se ohladi, zelenjavo shranim v vrečke in zamrznem.

Zelenjavna musaka

Ker je zelenjava že pripravljena, le odtaliti jo je potrebno, samo še olupim krompir, ga operem in narežem na tanjše kolobarje.

Z maslom namažem jensko posodo, na dno položim krompir, dodam plast zelenjave, spet krompir, zelenjavo in nazadnje krompir.

Zalijem z vodo, v kateri zamešam svojo domačo začimbo. Krompirja ne solim, ker je slana že zelenjava in tudi moja domača zelenjavna mešanica.

Po vrhu krompirja dodam še nekaj tankih rezin masla in postavim v pečico za slabo uro. Pečem na 180 stopinj Celzijah.

Nato pripravim bešamel, recept boste našli tukaj. Včasih pa namesto bešamela proti koncu pečenja potresem po musaki nariban sir, zapečem in je. Tudi to je okusno.

Zelenjavna musaka (foto: osebni arhiv)

Preberite še: Top recept: Mesna musaka po moje

Zadnji članki

Ne spreglejte