Imate radi zdrobove žličnike v juhi, pa vam ne uspejo najbolje? S tem enostavnim trikom boste naredili najbolj puhaste doslej!
Zdrobovi žličniki v domači juhici so odlična popestritev jedilnika. Če jih imate radi, a se jih ne lotite pogosto, ker vam ne uspejo, je te težave sedaj konec. S tem receptom vam bodo zagotovo uspeli.
Potrebujete:
- Maslo
- Jajce
- Pšenični zdrob

Priprava:
Najprej v kozici stopite za eno veliko žlico masla. Nato ga ohladite.
V krožnik ubijte jajce, solite in razžvrkljajte. Dolivajte mu maslo in ves čas mešajte.
Nato v maso dodajte počasi še pšenični zdrob. Dodajajte zdrob in ves čas mešajte z vilicami. Zmes mora biti ravno prav gosta. Če bo preredka, bodo žličniki v juhi razpadli. Če bo pregosta, bodo trdi.
Sedaj pa trik, s katero bodo žličniki puhasti in slastni. Zmes pustite 10 minut, da se sestavine med seboj povežejo.

Ko juha zavre, vanjo potopite žlico, nato pa z njo oblikujte zdrobov žličnik in enega za drugim dodajajte v juho.
Ko priplavajo na površje, juho odstavite s štedilnika, pokrijte in počakajte pet minut. Nato postrezite.