četrtek, 17 aprila, 2025

Top recept: Najbolj puhasti zdrobovi žličniki (vedno uspejo)

Imate radi zdrobove žličnike v juhi, pa vam ne uspejo najbolje? S tem enostavnim trikom boste naredili najbolj puhaste doslej!

Zdrobovi žličniki v domači juhici so odlična popestritev jedilnika. Če jih imate radi, a se jih ne lotite pogosto, ker vam ne uspejo, je te težave sedaj konec. S tem receptom vam bodo zagotovo uspeli.

Potrebujete:

  • Maslo
  • Jajce
  • Pšenični zdrob
Zmes naj bo ravno prav gosta. (foto: osebni arhiv)

Priprava:

Najprej v kozici stopite za eno veliko žlico masla. Nato ga ohladite.

V krožnik ubijte jajce, solite in razžvrkljajte. Dolivajte mu maslo in ves čas mešajte.

Nato v maso dodajte počasi še pšenični zdrob. Dodajajte zdrob in ves čas mešajte z vilicami. Zmes mora biti ravno prav gosta. Če bo preredka, bodo žličniki v juhi razpadli. Če bo pregosta, bodo trdi.

Sedaj pa trik, s katero bodo žličniki puhasti in slastni. Zmes pustite 10 minut, da se sestavine med seboj povežejo.

Najbolj okusni! (foto: osebni arhiv)

Ko juha zavre, vanjo potopite žlico, nato pa z njo oblikujte zdrobov žličnik in enega za drugim dodajajte v juho.

Ko priplavajo na površje, juho odstavite s štedilnika, pokrijte in počakajte pet minut. Nato postrezite.

Zadnji članki

Ne spreglejte