Delimo preprost recept za okusne jabolčne vrtnice, ki bodo navdušile vaše goste! Odlično se podajo ob skodelici kave ali čaja.
Pogosto mislimo, da so najbolj okusne in estetske sladice pogosto tudi najbolj zahtevne za pripravo, vendar ni vedno tako. Priljubljene jedi nas očarajo zaradi preprostosti in božanskega okusa. Ena takšnih slaščic so zagotovo jabolčne vrtnice.

Ko boste slaščico postavili na mizo, bodo vaši gosti popolnoma navdušeni. Pripravite pa jih lahko v manj kot eni uri, saj je postopek zelo preprost, potrebujete pa le nekaj sestavin, ki jih imate zagotovo doma.
Potrebujete:
- Jabolka
- Marmelada
- Listnato testo
- Cimet
- Sladkor
Priprava:
Jabolka temeljito operemo in jih narežemo na tanke kolobarje. Razgrnemo listnato testo in ga narežemo na trakove. Na trak listnatega testa namažemo marmelado. Uporabimo lahko katerokoli sadno marmelado. Nato na premazan trak polagamo jabolčne kolobarje, tako da vrhnji robovi gledajo čez testo. Trak, obložen z jabolki, nato zvijemo, da dobimo obliko rožice. Za konec jih še potresemo s sladkorjem in cimetom.

Jabolčne rožice polagamo na pekač, obložen s peki papirjem, lahko pa jih polagamo v modelčke za mafine. Pečemo jih na 190 stopinj celzija, 30 minut oziroma toliko časa, da se obarvajo zlatorjavo.
Hrustljave jabolčne cvetove postrežemo kot samostojno slaščico, lahko pa ji dodamo kepico vaniljevega sladoleda.
View this post on Instagram
Priprava jabolčnih cvetov je zelo preprosta, slaščica pa je hkrati prava paša za oči. Postrežete jo lahko kot prigrizek na pikniku, poroki, ali rojstnodnevni zabavi. Preprostost, estetskost in božanski okus bodo navdušili vaše goste.

