ponedeljek, 15 julija, 2024

Filmski svet žaluje: Poslovila se je priljubljena igralka telenovel

Filmski svet je zavit v črnino, poslovila se je zelo znana in priljubljena igralka, ki so jo radi spremljali tudi slovenski gledalci.

Kot poročajo tuji mediji, se jev starosti 82 let poslovila igralka Isabel Moreno. Legendarna kubanska igralka je bila ena najvidnejših osebnosti filmskega, televizijskega in gledališkega sveta na otoku, umrla ta konec tedna v Miamiju. Vzrok smrti ni bil razkrit, poroča portal CubaHeadlines.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TVyNovelas México (@tvynovelasmex)

Igralka je imela več kot 60-letno kariero, najbolj se jo spominjamo po vlogi v filmu La Bella del Alhambra režiserja Enriqueja Pinede Barneta, kjer je upodobila pevko, tekmico glavne junakinje Beatriz Valdés. Na televiziji je izstopala po vlogah v dveh zelo priljubljenih telenovelah iz 80. let: Hoy es siempre todavía in La séptima familia.

Isabel se je rodila 28. januarja 1942 v Havani, igrati pa je začela v šestdesetih letih prejšnjega stoletja v gledališču kot amaterka v igri La taza de café. Pridružila se je različnim skupinam, kot so Conjunto Dramático Nacional, Las máscaras in La Rueda, vendar je večino svoje odrske kariere, ki je trajala več kot 20 let, razvila v prestižnem gledališču Teatro Estudio.

Sodelovala je v številnih predstavah, kot so Tramvaj poželenje, Hladen zrak, Milijonar in kovček ter Krvava poroka. Leta 1987 ji je Nacionalna zveza pisateljev in umetnikov Kube (UNEAC) podelila nagrado za najboljšo glavno igralko.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PantallaDeOro (@pantalladeoro)

Na filmskem platnu je med drugim nastopila v filmih, kot so Soy Cuba, The Strange Case of Rachel K, Lucía, A Successful Man, La Bella del Alhambra in Transparent Woman. Na kubanski televiziji je sodelovala tudi v oddaji La botija ob Vladimirju Cruzu, Jacqueline Arenal in Miguelu Gutiérrezu, piše omenjeni portal.

Pridružite se nam tudi na naši Facebook strani, kjer boste našli še veliko zanimivega.

Zadnji članki

Ne spreglejte