ponedeljek, 15 julija, 2024

Poroka na prvi pogled: Zakaj strokovnjaki niso ukrepali, ko je Irena žalila Andreja. Resnica vas bo presenetila

Mnogi gledalci so se spraševali, zakaj strokovnjaki niso ukrepali, ko je Irena žalila Andreja. Resnica je drugačna kot si mislite …

V eksperimentu Poroka na prvi pogled sta s svojim obnašanjem in žaljenjem partnerja presenetili Katja in Irena. Obe sta dali jasno in glasno vedeti, da svojega moža ne preneseta in da z njim nočeta imeti nič.

katja matic
Katja in Matic na zadnji ceremoniji. (foto: Planet TV/posnetek zaslona)

Odnos pri Katji in Maticu je bil nazadnje že tako hladen in napet, da so se strokovnjaki odločili, da ju pošljejo domov. Par je tako eksperiment predčasno končal in odšel.

Ostala pa sta Irena in Andrej. In mnogi gledalci so se spraševali, zakaj strokovnjaki niso ukrepali, ko je Irena žalila in poniževala Andreja.

“Že na začetku te sezone smo večkrat poudarili, da smo bili v stikih z udeleženci eksperimenta, ko smo jih gledali na večerji in med ceremonijo. Pa kadar smo jih obiskali. Vse to so dokumentirale tudi kamere. Zato smo zdaj oddaje spremljali z velikim zanimanjem,” je za Top24Novice pojasnila strokovnjakinja Sonja Javornik.

Podobno kot gledalci, so tudi strokovnjaki šele med gledanjem oddaj po televiziji dobili celotno sliko odnosov. “Jasno je, da smo ob ogledu spoznali še veliko novih informacij, glede na to, da smo bili prej odvisni predvsem od tega, kako je nek par predstavil svoj odnos. Kamere so bolj objektivne, zato imamo boljši vpogled in smo tudi malo korigirali svoje mnenje,” je poudarila Javornikova.

Andrej je bil prvi, ki se je odprl

Čeprav je Irena vseskozi trdila, da Andrej ni sposoben globokega razmišljanja in da ne razume travm, pa je eksperiment pokazal ravno obratno. Prav Andrej je bil tisti, ki se je Ireni prvi odprl in zaupal. To so seveda z ogledom oddaj spoznali tudi strokovnjaki.

andrej irena
Irena in Andrej (foto: Planet TV)

“Andrej je Ireni že na poroki zaupal, da bi danes imel 26 let starega otroka, če bi preživel. Torej je bil on prvi, ki ji je zaupal svojo rano, pa je Irena to samo preslišala,” je povedala Javornikova in dodala, da ji je osebno grozno, ker ve, kako zelo je trpela Irena med eksperimentom.

“Grozno predvsem zato, ker za to ni bilo potrebe. Čeprav Irene takoj po poroki Andrej ni zanimal dovolj, da bi si zapomnila, da je izgubil otroka, je sama od začetka do konca želela od njega, da prisluhne njenim travmam. Hkrati je bila do njega pogosto žaljiva, ne samo v komentarjih, ki jih je dala samostojno, ampak smo lahko videli tudi cel kup njunih soočenj, ko je bila do moža nespoštljiva, pokroviteljska, poniževalna … Zakaj se ji je zdelo, da bo po takem žaljenju še želel prisluhniti njenim mučnim zgodbam, mi sploh ni jasno. Seveda to ne pomeni, da je bil Andrej vedno prijazen do nje …,” je pojasnila Javornikova.

“Irena je rekla, kako se je spremenila, da bi bolj ustrezala Andreju in pri tem uporabljala izraze, da se je tlačila dol … Ampak pozablja, da smo ljudje socialni kameleoni in da vedno izbiramo, kako se bomo vedli v neki določeni situaciji – doma smo bolj sproščeni, direktni, v nekem uradu pa zadržani, recimo. Irena je torej pokazala samo eno plat sebe in čeprav se ji je zdelo, da je sebe takrat izdala, je bila to v oddaji ena njenih boljših plati,” je dodala strokovnjakinja.

irena andrej
Andrej in Irena (foto: Planet TV/posnetek zaslona)

Pridružite se nam tudi na naši Facebook strani, kjer boste našli še veliko zanimivega.

Zadnji članki

Ne spreglejte