torek, 23 julija, 2024

Na cesti: Kamp Štrk (in prijazni Prekmurci)

Če menite, da smo Slovenci neprijazni, potem pojdite v Prekmurje, kjer vas bodo vsi prepričali, da ni tako, obiščite kamp Štrk in Lovenjakov dvor in kupite najboljša domača jajčka!

Najin prvi potem z Vančijem je bil obisk Prekmurja. Najprej sva se ustavila na PZA Bukovniško jezero, nato sva se potepala okrog Soboškega jezera in šla na stolp Vinarium, nazadnje pa sva se odpeljala še do kampa Štrk, na spletu sem namreč zasledila veliko pohval.

Kosilo v restavraciji Kodila. (foto: osebni arhiv)

Majhen kamp naju je pričakal sredi deževnega dne. In ponovno sva bila edina, ki sva se z avtodomom sredi maja, sredi tedna odpravila raziskovat Prekmurje.

Še vedno naju je malo skrbelo, kako parkirati avtodom, kako vse skupaj priklopiti, pa četudi je bilo vse skupaj enostavno. Očitno smo ljudje takšni, da nas je kar strah, ko se lotimo česa novega in še nimamo dovolj prakse. A, vse se uredi.

Prijazni receptor nama je zaželel dobrodošlico, še preden sva mu pokazala kartico Avtokampi kamping, sva že dobila popust. Malce ga je zaskrbelo, kaj bova počela, ker sva izbrala moker in hladen dan, a sva se znašla.

Ko se je zvedrilo, sva ga prosila za električna kolesa, ki jih v kampu lahko najamete. Po priporočilu prijatelja sva se odpravila do Murske Sobote v restavracijo Kodila. Spodaj imate trgovino z domačimi izdelki, zgoraj pa čudovito restavracijo s pravimi specialitetami. Če ste ljubitelji steakov, svinjskih reberc in ostalih mesnih specialitet, je to prava izbira za vas.

Prijazna natakarica nama je pomaga pri izbiri kosila, v zares lepem ambientu sva uživala ob dobri hrani in kozarčku domačega rdečega vina. Po kosilu pa nazaj do kampa.

Sklenila sva, da bova, dokler ne pade mrak, malce pešačila in si ogledala okolico. Le nekaj metrov stran sem zagledala napis: domača jajčka. In ker padem na besedo domača, je moral Šefe takoj naslednjega jutra po domača jajčka. Vrnil se je s štirimi škatlami po deset jajc, poleg pa je kupil še domačo mešanico zelenjave. In mi je bilo zelo žal! Ko smo doma spekli jajčka, nam je bilo žal, da jih nismo vzeli vsaj še enkrat toliko, saj so bila zares okusna.

Bazen in sauna

Naslednjega jutra sva se prebudila v deževje in zdelo se je, da ne bo prenehalo. Tudi prav. V miru sva popila kavo, nato pa sklenila, da bova dan preživela v notranjosti Lovenjakovega dvora, kjer nudijo savno, masažni bazen in bazen. Ker se rada savnava, sva izbrala savne. Čisto in prijetno.

Zaradi dežja nisva iskala gostilne, ampak sva si kosilo privoščila kar pri njih in izbira je bila pravilna. Poleg vsega, kar nudijo v Lovenjakovem dvoru imajo tudi zelo okusno kulinariko. In še eno posebnost: veliko televizijo sredi restavracije, preko katere lahko gledate v gnezdo štorklje. Imela sva srečo, gledala sva, kako se samec in samica trudita nahraniti mladička. Tokrat sta imela samo enega.

Dan je bil prehitro naokoli, po mirni noči, sva naslednjega jutra počasi odrinila proti domu. Zares polna lepih vtisov. Zagotovo se bova še vrnila in še podrobneje raziskala Prekmurje. Vrnila se bova na PZA Bukovniško, ki ga ocenjujeva z 10 od 10. Prav tako pa se bova z veseljem vrnila v kamp Štrk, ki ga prav tako ocenjujeva z 10 od 10.

In kaj je v najini oceni? Prijaznost, ponudba in čistoča. Za vse ostalo pa mora poskrbeti vsak sam.

Naslednjič pa o potovanju po Goriških brdih.

 

Zadnji članki

Ne spreglejte