četrtek, 25 julija, 2024

Na cesti: Bukovniško jezero in ogled Tropskega vrta

Če razmišljate, kam na potep in če še niste bili, vam priporočam Bukovniško jezero. Ne boste razočarani …

Postala sva ponosna lastnika počitniškega kombija, ki sva ga s Šefom poimenovala Vanči. Od tedaj dalje pa je bilo seveda glavno vprašanje: Kam na prvo pot?

Sklenila sva, da je prav, da najprej malo bolje spoznava našo čudovito Slovenijo, šele nato se bova odpravila raziskovat kraje onkraj naših meja. Tako lepo državo imamo, pa je mnogi ne poznamo!

Bukovniško jezero (foto: osebni arhiv)

Na prvo potovanje sva se odpravila v sredini maja, nisva mogla prilagajati termina, bilo je oblačno in hladno za mesec maj, a naju vreme ni odvrnilo od načrta.

PZA Bukovniško jezero je bila prva točka najinega potovanja. In kot sveža avtodomarja, sva se seveda ubadala tudi s tem, kako se priklopiti na elektriko, kako parkirati, kje plačati za bivanje na postajališču, itd.

Malce se nama je oddahnilo, ko sva prispela na cilj in ugotovila, da bova edina. Vreme ni bilo najbolj naklonjeno, bilo je med tednom. Nič kaj privlačno, za naju pa idealno.

V miru sva pogledala in prebrala, kako plačati, da naju bo rampa spustila naprej. Nato pa še, kako obrniti Vančija, kako ga priklopiti na elektriko. Za naju je bilo to vse novo!

Posijalo je sonce

Kljub deževni vremenski napovedi se naju je sonce usmililo. Po kosilu sva se odpravila na sprehod okrog Bukovniškega jezera, uživala v naravi in tišini.

Če se radi sprehajate, boste imeli sprehajalnih poti okrog jezera več kot dovolj. Lahko se odpravite do cerkvice sv. Vida in do Vidovega izvira, kjer teče zdravilna voda. Poleg kapelice je tudi 26 energetskih točk.

Kljub temu, da sva bila med redkimi obiskovalci, je bil lokalček v kampu odprt, privoščila sva si kozarček njihovega domačega rdečega vina. Kupila pa tudi odlično domače bučno olje. Cene se ne spomnim več, a vem, da ni bilo pretirano drago, olje pa zares zelo okusno.

Do Tropskega vrta se lahko odpravite peš ali s kolesom. (foto: Google maps/posnetek zaslona)

Če pa imate radi orhideje, se lahko odpravite peš ali s kolesom do Tropskega vrta orhidej. Midva sva se tja odpravila naslednjega dne po zajtrku, si ogledala tropski vrt in uživala v kepici prav posebnega sladoleda, ki ga pridelujejo sami: sladoled Ocean Vanilla.

Ne bom lagala, od tropskega vrta sem pričakovala več, ampak sprejemam tudi dejstvo, da morda zato, ker sem ljubiteljica rastlin.

Po okusnem sladoledu in ogledu tropskega vrta sva se odpravila nazaj do Bukovniškega jezera, pojedla kosilo, najinih 24 ur se je počasi iztekalo, zato sva se odločila, da odrineva dalje. Na Goričkem sva bila prvič, želela sva si ga vsaj malo še ogledati.

Naslednjič pa o Soboškemu jezeru in interaktivnemu doživljajskemu parku Expano.

Zadnji članki

Ne spreglejte