ponedeljek, 15 julija, 2024

Za čiščenje doma uporabite čaj, rezultati so neverjetni

Ste vedeli, da lahko čaj uporabljate kot čistilno sredstvo? Odličen je za čiščenje lesenih tal, za poliranje ogledal in oken. Prepričajte se sami.

Če tudi vi spadate med tiste, ki prisegajo na naravna čistila, potem morate mednje vključiti tudi čaj. Da, prav ste prebrali. S čajem lahko temeljito očistite lesena tla in lesene površine, pa tudi okna in ogledala.

Čaj je več kot le napitek. (foto: pexels.com)

“Čaj je zaradi svoje kislosti in čreslovin naravno čistilo, najučinkovitejši pa je črni čaj. Poleg tega posušeni čajni listi katere koli sorte fantastično absorbirajo vonjave in pustijo svoje cvetlične, zemeljske vonjave,” piše House Digest.

Kako uporabiti čaj za čiščenje?

Čaj lahko uporabite za čiščenje površin, kot so lesena tla in lesene površine (pulti, police, mize, stoli, itd), zelo presenečeni pa boste, če ga boste uporabili za čiščenje ogledal in oken.

S samo razpršilom in robčkom lahko napitek iz čaja poskrbi, da so vaša ogledala bleščeče čista in brez madežev, česar večina čistil za steklo ne zmore.

Čaj temeljito očisti ogledala. (foto: pexels.com)

Kako pripraviti čaj kot čistilo?

Čajne vrečke potopite v vročo vodo. Uporabite lahko čajne vrečke, ki ste jih že enkrat uporabili za napitek.

Za tri do pet rabljenih čajnih vrečk boste potrebovali liter vode. Seveda pa bo čistilo še boljše, če boste dodali še kakšno čajno vrečko več.

Namakajte čez noč, naslednjega dne pa tekočino nalijte v plastenko z razpršilom in čistilo je pripravljeno.

 

Zadnji članki

Ne spreglejte