Pečena cvetača s sirom je hitro pripravljena in okusna jed. Recept je enostaven, všeč vam bo.
Ste že kdaj pripravili pečeno cvetačo? Recept je enostaven, jed pa zelo okusna. poleg lahko ponudite le solato in imate odlično poletno kosilo.

Za pripravo boste potrebovali:
- Glavo cvetače
- Maslo
- Sir
- 2 jajci
- Dve žlici kisle smetane
- Sol in poper.
Priprava:
Cvetačo najprej očistite in narežite. Skuhajte jo v slanem kropu. Ko je kuhana, jo odcedite.

Pekač ali jensko posodo namažite z maslom. Nato vanj stresite cvetačo.
Razžvrkljajte dve jajci, dodajte sol in poper ter kislo smetano. Dobro premešajte.
Na kocke narežite sir in ga potresite po cvetači. Nato čez polijte mešanico jajc s kislo smetano.
Po vrhu potresite še nariban sir. Nikar ne varčujte z njim.
Jed postavite v pečico, ogreto na 180 stopinj Celzija. Pecite približno pol ure.
Poleg lahko ponudite pečen mlad krompir, mesno jed ali pa zgolj sezonsko solato.


