Priljubljena slovenska pevka je za bralce portala Top24Novice.si delila recept za okusno kosilo.
Znana in priljubljena slovenska pevka Natalija Kolšek je za portal Top24Novice.si delila okusen recept za slastno kosilo.
Goveji zrezki s šampinjoni
“Če imam čas goveje zrezke najprej 24 ur mariniram v olju v hladilniku, da so mehkejši, saj ne uporabljam soli za mehčanje mesa,” je pojansila Kolškova.
“Na eni strani jih premažem z gorčico, solim, popečem in odstranim v pokrito posod.
Nato popražim čebulo, da se malo zmehča, dodam zrezke, malo zalijem z vodo, lovor, timijan, ščepec kumine, česen v prahu, šampinjone, malo worchester omake, ki doda piko na i.
Smetane pri govejih zrezkih ne uporabim, saj nam je boljša omaka brez. Malce jo zgostim s koruznim škrobom, popram pa vedno proti koncu, da aroma čim bolj ostane,” je razkrila Kolškova.
Riževi polpeti
“Riževe polpete sem pripravila iz riža, ki sem ga hranila v hladilniku in je ostal od včeraj, saj se trudim, da hrane ne zavržem, ampak iz nje ustvarjam dalje, seveda v roku uporabe,” je pojasnila.
“Rižu, z grahom in korenčkom, ter čebulo, dodam jajce, žlico drobtin, pest ribanega parmezana, peteršilj, zmešam in oblikujem polpete, ki jih popečem na malo olja in masla,” je delila še recept za okusne riževe polpete.
“Pri nas je tako, da vsak dan kuham kosilo najmanj za pet ljudi, torej včasih kaj tudi ostane, a jaz s svojo domišljijo vkomponiram v nove jedi, saj zelo rada eksperimentiram in pri nas ni enoličnosti,” je za konec razkrila Kolškova.