Zelo okusno, zelo enostavno. Zdravo kosilo nekoliko drugače.
Bralka Evelin je z nami delila zares okusen, preprost in zdrav recept za polnjene velike šampinjone.

»Jaz kupim rjave, ker jih imamo raje kot bele,« je povedala za Top24Novice.si. »Kljub temu, da je videti jed kot zelo »lahka« to nikakor ni. Zelo vas bo nasitila,« je pojasnila.
Kaj potrebujete za okusno zelenjavno jed?

Potrebujete:
- Paket velikih rjavih šampinjonov
- En srednje velik svež paradižnik
- 10 dag narezanega sira
- Maslo
- Sol, peteršilj, česen.
Priprava:
Šampinjone najprej operite pod vodo. Ko se posušijo, jim previdno odstranite bat. To storite tako, da ga primete s prsti in nežno zasukate.
Bate nato shranite.
Operite paradižnik in ga narežite na manjše kocke. Prav tako na manjše kocke narežite sir. Nato narežite na majhne kocke že bate šampinjonov.
Vse skupaj dajte v skledo in premešajte.
Na drobno sesekljajte vejico peteršilja in en strok česna. Dodajte k narezani zelenjavi. Solite in dobro premešajte.
Jensko skledo ali pekač namažite z maslom.
Nato vzemite šampinjon in ga nadevajte z nadevom. Položite v jensko skledo ali pekač.
Če vam ostane nadev, ga nikar ne zavrzite. Razporedite ga po šampinjonih.
Nato segrejte pečico na 10 stopinj Celzija. Pecite dobre pol ure.

»Poleg ponudite lahko pečen krompirček. Pri nas poleg vedno jemo zeleno solato s trdo kuhanimi jajci,« svetuje bralka.

