ponedeljek, 15 julija, 2024

Na cesti: Saturnia, kopanje v topli vodi februarja je sanjsko, toda bodite pozorni na to …

Zagotovo ste že slišali za Terme Saturnia, kjer se lahko okopate v toplem termalnem bazenu, ki ga je ustvarila narava. Toda, pozor, v vodo brez nakita!

V začetku februarja sva se s Šefetom odpravila na raziskovanje Toskane. Ker sva na voljo imela le štiri dni, sva obiskala le najbolj znane točke, med njimi tudi Terme Saturnia, ki so bile najina najbolj oddaljena točka potovanja.

O tem, kako sva potovala in kaj vse sva doživela, bo v svojih prispevkih pojasnil Šefe (tukaj je že prvi del potovanja), jaz pa se bom tokrat osredotočila na nekaj drugega.

Ko sem pred potovanjem brskala o Termah Saturnia in o kopanju v topli žveplovi vodi, ki prihaja iz tal s temperaturo 37,5 stopinj Celzija, sem zasledila kar nekaj prispevkov na to temo.

Cascate del Mulino (foto: osebni arhiv)

Tudi to, da so terme dobile ime po kraju, kjer se nahajajo. Če boste torej v iskalnik vtipkali Saturia, vas bo navigacija pripeljala do term. Vi pa se zagotovo želite okopati v naravnih toplicah, ki pa so dober kilometer stran, imenujejo se Cascate del Mulino, saj se nahajajo poleg starega mlina.

Vstopnine ni, prostora za parkiranje je dovolj, v začetku februarja ni bilo veliko pogumnežev, zato sva brez težav našla prostor, kjer sva odložila svojo prtljago, oblačila in skiroja.

Kopajte se brez nakita

V kopalkah in seveda jaz z nakitom, sva se potopila v toplo mineralno vodo. Res čudovita izkušnja, ki jo bova zagotovo še ponovila, a brez srebrnega nakita.

Zapestnica po kopanju … (foto: osebni arhiv)

Na fotografiji si lahko pogledate, kaj je namakanje v mineralni vodi naredilo moji srebrni zapestnici in dvema prstanoma. Prstan, ki je ostal nespremenjen, ni srebrn.

Srebrna prstana po kopanju. (foto: osebni arhiv)

Lahko si mislite, da sem bila ob pogledu na zapestnico, ki je stala kar nekaj sto evrov, popolnoma šokirana.

Ko sva prišla domov, sem nakit najprej namakala nekaj dni v kokakoli, prebrala sem, da naj bi ta gazirana pijača čistila srebro. Je pomagalo, ampak ne dovolj.

Zato sem preizkusila še en nasvet, ki sem ga našla na spletu: alkoholni kis in soda bikarbona.

Po 24 urnem namakanju, je zapestnica videti takole (fotografija spodaj). Je veliko, veliko boljše, ampak še vedno ni čista.

Zapestnica po namakanju v kokakoli in sodi bikarboni z alkoholnim kisom. (foto: osebni arhiv)

Drage bralke, pa tudi bralci, ko boste obiskali Saturnio in se potopili v čudovito toplo vodo, uživajte, zapomnite si vsak trenutek, ker bo res sanjsko. A brez nakita!

Zadnji članki

Ne spreglejte