četrtek, 25 julija, 2024

Na cesti: Kamp Lavanda na Pelješču

Med raziskovanjem Pelješca sva se spontano odločila, da se nastaniva v Kampu Lavanda. Priporočava postanek tam, obiščite ga.

Z najinim Vančijem sva se tokrat odpravila na raziskovanje Hrvaške. Najprej sva se ustavila v Narodnem parku Krka. Nisva še bila in čeprav sva zaradi tega skrenila z jadranske magistrale, je bil ovinek vreden.

kamp lavanda
Kamp Lavanda (foto: I. L.)

Naslednjega dne sva se odločila, da se vrneva do jadranske magistrale in odpeljeva do Pelješca. Znameniti most sva že videla, se po njem tudi zapeljala, nisva pa si že ogledala Pelješca.

Tako kot ostali obmorski kraji, tudi ta ni razočaral. Pelješac nama je bil všeč, po poti do kampa sva občudovala vinograde, ki so se razprostirali levo in desno. Glede na število vinogradov, je bilo primerljivo tudi število vinotočev. Skoraj pri vsaki drugi hiši so ponujali domača pelješka vina.

Kamp Lavanda

Tako kot običajno, je tudi tokrat Šefica pobrskala po spletu in izbrala Kamp Lavanda. “Pa pojdiva,” sem si mislil.

Kamp Lavanda leži v kraju Orebič, po prvem vtisu bi dejal, da je kamp nov, oziroma ga počasi dograjujejo. Je majhen kamp, miren, ima velike parcele za avtodome in prikolice.

Parcele so ravne, na njih pa tudi priključek za elektriko in vodo. Všeč nama je bilo, ker vsaka parcela ponuja čudovit pogled na Korčulo in ostale otroke. Tudi zaradi tega sva sklenila, da ostaneva dva dneva in si malce oddahneva in preprosto uživava ob morju.

Kljub temu, da sva bila tam meseca aprila, je bilo morje že dokaj toplo. Opogumila sva se in dvakrat skočila vanj. Nič hudega, če je malce zazeblo, na parceli sva se nato nastavila soncu in uživala ter hitro ogrela.

Midva sva v Kampu Lavanda izbrala novejšo parcelo, v prvih vrstah. Res je, da so parcele zelo velike, je pa tudi res, da nimajo sence. V pomladnem času je sonce seveda zelo dobrodošlo, poleti pa je na teh parcelah najbrž zelo vroče.

A Kamp Lavanda ponuja tudi parcele, ki so senčne, zato si lahko izberete sami zares takšno, ki vam ustreza. Je pa najbrž kamp v sezoni zelo zaseden.

Čistoča v kampu

Všeč nama je bilo, ker je bila v kampu res čistoča na višku. Tako med parcelami, kot tudi v sanitarijah, ki so jih ves čas čistili prijazni zaposleni.

V kampu imate poleg parcel za avtodom ali prikolico tudi mobilne hiške. So luksuzne, z masažnim ali navadnim bazenom. Je pa potrebno zakupiti teden dni, le vikend paket ni mogoč.

V kampu je restavracija, je tik ob morju, cene v njej so sprejemljive, ponujajo veliko dobrih jedi.

V kampu v času najinega bivanja trgovine ni bilo, a nič zato. Le nekaj sto metrov stran imate polno trgovin.

Raziskovanje Orebiča

Prvega dne sva si ogledala kamp, nato pa uživala v pogledu na morje in občudovala sončni zahod. Naslednjega dne pa sva se s skiroji odpravila raziskovat mesto Orebič. Mesto Orebič je oddaljeno kak slab kilometer od kampa.

S skiroji sva se zapeljala po cesti tik ob obali in uživala v raziskovanju. Privoščila sva si sladoled, kapučino pa popila v baru, ki je imel teraso tik ob morju.

Kljub temu, da je bil šele april, se je po mestu že sprehajalo nekaj turistov, ki so si z zanimanjem ogledovali majhne trgovinice, se sladkali s sladoledom ali pa namakali noge v morju.

Preden sva zapustila Pelješac, sva se ustavila še v eni izmed tamkajšnjih vinskih kleti in kupila steklenico njihovega vrhunskega vina Dingač.

Pridružite se nam tudi na naši Facebook strani, kjer boste našli še veliko zanimivega.

Zadnji članki

Ne spreglejte