četrtek, 25 julija, 2024

Gianni Rijavec: “Bodimo strastni v vsaki stvari, ne samo pri ljubezni”

Primorski glasbenik Gianni Rijavec je presenetil z novo pesmijo Želja moja, ki jo je izdal na valentinovo.

Za portal Top24Novice.si je razkril nekaj podrobnosti nove pesmi, pa tudi, s čim vse je trenutno zaposlen.

Glasbenik Gianni Rijavec (foto: osebni arhiv)

Koliko časa je nastajala vaša nova pesem?

Pesem je nastajala kar nekaj časa, je zorela. Vmes je bila kar dolga pavza, sem jo dal na stran, ker mi na začetku ni bila najbolj všeč. Ko sem mi je porodila prava melodija za refren sem jo začel dodelovati. Najprej je bila melodija nekoliko drugačna, potem sem jo popravil in dodal besedilo.

Kje ste dobili inspiracijo zanjo?

Inspiracija je bila moja Patricija, potem pa je namenjena tudi vsem zaljubljenim, namenjena je ljubezni.

Zakaj ste jo izdali ravno na valentinovo?

Kot sem že v odgovoru na prejšnje vprašanje namignil je to ljubezenska pesem in valentinovo je praznik ljubezni, zaljubljencev. Odločil sem se torej, da prav na ta dan ugleda svetlobo.

Komu jo posvečate?

Kot že rečeno je najprej posvečena moji Patriciji, poklanjam pa jo tudi vsem zaljubljencem, poklanjam jo vsem, ki se imajo radi. Pesem je polna strasti in ni ljubezni, če ni strasti. Bodimo torej strastni, v vsaki stvari, ne samo pri ljubezni.

Kaj poleg ustvarjanja pesmi še počnete?

Uf, veliko je stvari. Omenim naj mojo televizijsko oddajo Na kavi z Giannjijem, potem je tu moja kava Sentimenti, moja blagovna znamka kave, ki se počasi prebija na slovensko tržišče. Veliko je tudi dela doma, ker z ženo živiva na stari kraški domačiji in sedaj prihaja pomlad, veliko bo dela zunaj okrog hiše. Prihaja pa tudi čas, ko bo potrebno »poštimati« barko, ki me čaka na morju.

Kje vas lahko oboževalci v kratkem kaj slišijo, pripravljate kak nastop?

Prihaja pomlad, poletje in s tem veliko koncertov. Kje vse bom, bodo ljudje zasledili v različnih medijih. Vabljeni na moje koncerte, ki so drugačni, posebni.

 

Zadnji članki

Ne spreglejte