Bujta repa je odlična zimska jed, po temu receptu jo lahko pripravite v večji količini in tudi zamrznete.
Bujta repa je okusna in zdrava zimska jed, ki ne sme manjkati na vaši mizi. Ta recept je zelo enostaven, pripravite jo lahko tudi v večji količini in nekaj zamrznete.
Potrebovali boste:
- Kisla repa
- Prosena kaša
- Čebula in žlica olja
- Žlica mlete rdeče paprike
- Poper in sol
- Lovor list
- Domača zelenjavna začimba
Priprava:
Najprej daste v lonec kislo repo, nalijete toliko vode, da je vsa pokrita in kuhate. Dodate lovor, sol in poper po okusu. Po približno 20 minutah dodate še pest prosene kaše, imejte v mislih, da se bo ta zelo razkuhala in jed zgostila.
Kuhajte še približno 20 minut, v tem času se bo prosena kaša nakuhala in jed bo postala bolj gosta.
Nato sesekljajte čebulo in jo prepražite na olju. Ko zarumeni, dodajte domačo zelenjavno mešanico in žlico mlete rdeče paprike. Na hitro premešajte in dodajte bujti repi.
Jed še nekoliko pokuhajte, nato pa odstavite in pustite pokrito še nekaj minut.
Ta recept ne vsebuje mesa in je primeren tako za vegetarijance in tudi vegane. Če pa želite, lahko poleg postrežete tudi kuhano klobaso ali hrenovko.