torek, 23 julija, 2024

Znani slovenski voditelj priznal, da je imel mnogo let težave z alkoholom

Priljubljeni slovenski voditelj je javno spregovoril o svoji odvisnosti od alkohola.

Priljubljeni slovenski radijski voditelj Miha Šalehar, se je alkoholu odpovedal po treh desetletjih popivanja.

O sebi je dejal, da je bil funkcionalni pivec. Prvič je poskusil alkohol v drugi polovici osemdesetih let, pil je banana-kivi liker.

Za oddajo Tednik je dejal, da je po svojih izračunih spil za mali bazen piva oziroma 36.400 steklenic piva.

“Jaz samo dvakrat od 15. do 48. leta nisem imel mačka v nedeljo,” je dejal za Tednik.

Nedavno je bil moderator konference

Kot piše revija Lady, je bil Šalehar nedavno moderator konference, ki jo je v okviru nacionalne preventivne akcije za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola organizirala Agencija za varnost prometa.

Moderator Miha Šalehar (foto: Facebook/Elea iC)

Kot piše omenjena revija, se je kot nekdanji pivec izpostavil na konferenci in opisal dogodek iz svojega otroštva ter takratne razmere in odnos do alkohola. Po nekem veseljačenju je namreč njegova mama poklicala taksi, saj je oče preveč spil, da bi lahko sedel za volan družinskega avtomobila. In oče je potem v taksiju celo pot taksistu pojasnjeval, da bi on sicer lahko vozil, a da je žena poklicala taksi. Pri tem mu je tudi taksist razumevajoče prikimaval, češ da je to popolnoma narobe, namreč, da žena pokliče taksi.

“Danes je to, klic taksija v takih primerih, dobro sprejet ukrep, ne pomeni neke kastracije in v tem pogledu napredujemo,” je po povedanem spominu dejal Šalehar.

 

Zadnji članki

Ne spreglejte