četrtek, 25 julija, 2024

Znana slovenska igralka odkrito spregovorila o raku, premagala ga je dvakrat

Znana slovenska igralka se je dvakrat borila z rakom na dojkah, kar je posledično vplivalo na videz le teh. danes pa je vse drugače …

Priljubljena slovenska igralka Tina Gorenjak je na družbenem omrežju javno spregovorila o svoji bitki z rakom na dojkah. Premagala ga je dvakrat.

tina gorenjak
Igralka Tina Gorenjak (foto: Facebook/Tina Gorenjak)

“Če beseda nanese na rekonstrukcijo dojke po prebolelem raku, si večina predstavlja predvsem res težak poseg, ki ga izvajajo po popolni odstranitvi dojk. Fantastično in fascinantno je, kaj vse zmore estetska kirurgija tudi v takšnih ekstremnih primerih. Res pa je, da je mogoče ravno zaradi te močne asociacije na ta skrajni primer, pogovor o rekonstrukciji dojk večinoma nekaj, kar neradi vpletamo v pogovor.

Zato se mi zdi pomembno, da delim svojo izkušnjo, ki je tudi meni odprla oči, da »rekonstrukcija prsi po raku« v bistvu pomeni cel kup različnih možnosti posegov. Včasih tudi zelo majhnih, ki pa naredijo velike spremembe,” je pojasnila Gorenjakova in dodala: “Pred desetimi leti sem imela maligni tumor na zgornjem prekatu desne dojke. Odstranjen je bil tumor in nekaj nujnega tkiva okoli njega. Kljub brazgotini in rahli vdrtini na tem predelu takrat nisem razmišljala o kakšnem dodatnem posegu. Saj sem v šali rekla, da je to moja »indijanska brazgotina,« ki me spominja na boj, v katerem sem zmagala. Lani pa se je rakav tumor pojavil na spodnjem delu leve dojke. Bolezen je bila tokrat agresivnejše in zato zahtevala večjo odstranitev tkiva. Poleg tega se je tkivo dojk spremenilo tudi zaradi obsevanja in bilo na otip trdo ter boleče. Videz celotnega oprsja je bil tako po dveh posegih kar precej izmaličen. Seveda sem se najprej spraševala o nujnosti in smiselnosti ponovne operacije, sploh po celotnem letu zdravljenja in trpljenja.”

Odločila se je za poseg

Po pogovoru z dr. Križančičem, ki mi je podrobno in prijazno razložil, kaj se lahko naredi v mojem primeru in kakšni so pričakovani rezultati, pa sem se z lahkoto odločila za poseg. Ta mi je v prvi vrsti prinesel res dobro počutje ̶ tako fizično kot psihično, da o estetskem zadovoljstvu sploh ne govorim. Več kot srečna sem, da sem se odločila za operacijo.

Vsem ženskam, ki imajo podoben problem srčno svetujem, da se vsaj pogovorijo s kirurgom, saj je možnosti za »popravilo« veliko. Jaz sem dr. Križančiču izjemno hvaležna, saj je spremenil moje specifično in precej problematično stanje v rezultat, ki ne bi mogel biti boljši,” je dodala igralka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tina Gorenjak (@tinagorenjakofficial)

Pridružite se nam tudi na naši Facebook strani, kjer boste našli še veliko zanimivega.

Zadnji članki

Ne spreglejte