torek, 23 julija, 2024

Špela Grošelj iskreno spregovorila o zdravstvenem stanju svoje mame

Pevka Špela Grošelj je razkrila, kaj se je dogajalo z njeno mamo in z razkritjem mnoge pustila brez besed.

Znana in priljubljena slovenska pevka Špela Grošelj je tokrat naredila izjemo in javno spregovorila o zdravstvenem stanju svoje matere.

lea špela
Špela Grošelj je spregovorila o svoji materi … (foto: Facebook/posnetek zaslona)

Na potepu z Leo Mederal sta se dotaknili tudi te, občutljive teme, Grošljeva je priznala, da ji mati pomeni največ na svetu.

“Desetega junija ni več govorila, ni več hodila, ni več pomnila,” je dejala Grošljeva in pojasnila, da je bila še dan prej popolnoma zdrava.

“Šest mesecev bolnic, en kup preiskav, delali so ji biopsijo glave,” je naštela Špela in dodala, da kljub številnim preiskavam ni povsem jasno, zakaj je prišlo do vnetja možganovine. “Diagnoza pri moji mami je nepojasnjen meningoencefalitis,” je povedala.

Od nje so se poslovili

V nadaljevanju je Grošljeva pojasnila, da so se od njene matere že tako rekoč poslovili. Konec decembra je imela epileptični napad in je mesec in pol ostala v bolnici. Kot je nadaljevala Grošljeva, so ji zdravniki dejali, da bodo njeno mamo hranili skozi cevko skozi želodec. Pojasnila je, da je vedela, da si njena mati takšnega življenja ne bi želela …

špela lea
Grošljevi njena mati pomeni največ na svetu. (foto: Facebook/posnetek zaslona)

“Ko je prišla iz bolnice, je patronažna rekla, da sedaj pa samo še vprašanje časa. Da najverjetneje govorimo o dneh, mogoče o tednih,” je povedala Grošljeva in dodala, da njena mami ni bila nikoli pristaš tablet. In ker naj bi ji bili šteti dnevi, se je Grošljeva odločila, da ji bodo prenehali dajati številna zdravila, ki jih je njena mati jemala.

“To je bilo štirinajstega na valentinovo letos, sem jaz rekla, negovalki, odstrani vse. In 17. februarja, ne bom pozabila, mami budna cel dan. osemnajstega se že zasmeje, devetnajstega že nekaj reče. In jaz sklepam, ne trdim,” je poudarila Grošljeva in nadaljevala: “Ker mamina diagnoza ni bila pojasnjena, so oni pravzaprav ugibali, kaj bi lahko bilo in za vsako to ugibanje predpisali zdravilo. Ampak, če ne veš, kaj zdraviš, je zelo velika verjetnost, da so tudi zdravila, ki si jih predpisal, da niso v redu.”

V nadaljevanju je pojasnila, da odkar njena mami nima več tablet, ni imela niti enega epileptičnega napada več. 13. februarja je bilo rečeno, da so ji šteti dnevi, zdajle smo pa 10. maja in je moja mami praktično že tri mesece brez zdravil in njej gre na boljše,« je razkrila Grošljeva.

“Časi, ko je Hipokratova zaprisega veljala, so mimo. Moje mnenje, ki ne rabi biti vaše mnenje, ker nikomur ne vsiljujem, je, da je medicina žal ugrabljena s strani farmacije,” je dejala Grošljeva.

Pridružite se nam tudi na naši Facebook strani, kjer boste našli še veliko zanimivega.

Zadnji članki

Ne spreglejte