ponedeljek, 15 julija, 2024

Slovenija žaluje: Poslovil se je legendarni obraz RTV Slovenija

RTV Slovenija je ovita v črnino, poslovil se je legendarni novinar, ki smo ga poznali vsi.

V 76. letu starosti se je poslovil dolgoletni novinar nacionalne televizije, Otmar Pečko. Bil je novinar notranjepolitične redakcije na omenjeni televiziji, več let pa tudi urednik oddaje Tednik.

Pečko je že kot študent novinarstva začel delati v dnevno informativnem programu televizije. Kot novinar je mnogo let pokrival področje vojske, kasneje pa je bil urednik notranjepolitične redakcije, nato urednik tednika, so zapisali na portalu MMC.

Gledalci se ga spominjajo kot enega prvih novinarjev RTV Slovenija, ki je poročal med osamosvojitveno vojno za Slovenijo.

Preko družbenih omrežij se od njega poslavljajo številni tudi znani obrazi. Med njimi Barbra Jerman, ki je zapisala: »Otmar Pečko, moj najboljši urednik, ker si bil ob vsem televizijskem znanju, izkušnjah, predvsem ČLOVEK. Tole je ena prvih fotografij, ko si prišel na krmilo TV TEDNIKA. Počivaj v miru.«

Branko Maksimovič pa je zapisal: »Prijatelj in kolega Otmar Pečko se je po dolgotrajni bolezni davi za vedno poslovil. Televizijski gledalci se ga najbolj spominjajo kot urednika Tednika in še prej kot obraza osamosvojitvene vojne, bil je tudi urednik notranjepolitičnega uredništva. Vsekakor pa je bil med najbolj zavzetimi in poštenimi sodelavci TV Slovenija. Od njega se bomo poslovili v torek ob 15.30 na pokopališču v Košani. V bližnji Stari Sušici, kjer si je našel nov dom, sta z ženo Božo zasnovala lepo etnološko zbirko. Iskreno sožalje njej in vsem njegovim.«

Zadnji članki

Ne spreglejte