torek, 23 julija, 2024

Darja Zgonc iskreno spregovorila o tem, kako je pri njih doma

Televizijska voditeljica Darja Zgonc je naredila izjemo in spregovorila o tem, kako je pri njej doma …

Priljubljena slovenska televizijska voditeljica Darja Zgonc, ki jo mnogi že vrsto let radi gledajo v informativni oddaji 24UR, je za 24ur.com povedala, kako pri njih doma prispevajo k ohranitvi planeta.

darja zgonc
Televizijska voditeljica Darja Zgonc (foto: POP TV)

“Predvsem se trudim živeti čim bolj preudarno. Preden grem v trgovino, razmislim, kaj zares potrebujemo in kaj ne, zelenjavo kupujem pri lokalnem kmetovalcu, če se le da grem po opravkih s kolesom in ne z avtomobilom,” je za omenjeni portal razkrila Zgončeva in dodala, da tudi oblačil ne kupuje impulzivno, ampak večinoma glede na potrebe in uporabnost.

“Tako da glede tega zagotovo ne sodim med povprečne Slovenke, ki naj bi, po nekaterih podatkih, imele v omari imele kar 70 odstotkov oblačil, ki jih ne nosijo,” je poudarila.

Doma pazijo, da hrana ne ostaja

Za omenjeni portal je voditeljica pojasnila tudi, da zelo pazijo, da jim hrana ne ostaja in da uporabljajo tudi dele zelenjave, ki jih včasih niso, za kar pravi, da je zanimiva kulinarična izkušnja.

zgonc
Darja Zgonc in Edi Pucer (foto: Voyo/posnetek zaslona)

Prav tako ločujejo odpadke in pazijo, da je kupujejo preveč plastične embalaže. “Veliko takih malenkosti, ki so prijazne do okolja, se da vključiti v vsakdanje življenje – stvari se da večkrat uporabiti, reciklirati, izmenjevati s prijatelji. Predvsem pa se mi zdi pomembno, da razmišljamo o tem, kako naše odločitve vplivajo na življenje drugih in na okolje, ki si ga delimo,” je še pojasnila.

Pridružite se nam tudi na naši Facebook strani, kjer boste našli še veliko zanimivega.

Zadnji članki

Ne spreglejte