petek, 20 septembra, 2024

Delovna akcija: Lia skrbi za brata Jana, v srcu nosi veliko žalost

Starejša sestra Lia skrbi za mlajšega brata Jana. Oba pa v sebi nosita zelo žalostno zgodbo …

V tokratni Delovni akciji je voditeljica Ana Praznik s svojimi mojstri obiskala Lio in njenega brata Jana. 22-letnica in 17-letnik živita v zelo skromnem in dotrajanem stanovanju. Brat in sestra sta zelo povezana, doživela sta hudo tragedijo.

Lia je prevzela vlogo starša in skrbi za brata. (foto: Voyo/posnetek zaslona)

“Bili smo normalna družina. Mati, oče, dva otroka,” je povedala Lia in dejala, da ima na otroštvo lepe spomine. Nato pa sta se starša ločila, z bratom sta živela pri očetu. Vse do hude tragedije, ko se je očetu ustavilo srce.

Po očetovi smrti je Lia prevzela skrb za mlajšega brata. “Matura mi ni šla, pavzirala sem leto,” je pojasnila in dodala, da si je morala poiskati službo. “Vse to, kar bi moral oče narediti, sedaj moram jaz,” je povedala in dodala, da skrbi za brata, ga usmerja, da bo dokončal šolo.

“Sestro imam rad in sem zelo hvaležen, da jo imam,” je povedal 17-letni Jan.

“Moje življenje zdaj ni normalno. Imam toliko skrbi, toliko je na meni,” je povedala Lia in dodala, da si želi, da bi bilo njeno življenje bolj mirno.

Lia in Jan živita v starem stanovanju. (foto: Voyo/posnetek zaslona)

Za kanček sreče in veselja je poskrbela Ana, ki je potrkala na vrata Lie in Jana. S prenovo stanovanja bosta lahko lepše zaživela …

Zadnji članki

Ne spreglejte