sobota, 5 oktobra, 2024

Ana Petrič presenetila z razkritjem: Zato je želela postati Slovenka leta

Ana Petrič je razkrila, kakšno je pravo ozadje tega, da je kandidirala za Slovenko leta. Tudi vi boste presenečeni …

Slovenka leta 2023 je po izboru bralcev revije Jana postala direktorica doma za ostarele Ana Petrič.

Slovenka leta Ana Petrič (foto: Facebook Veseljak/posnetek zaslona)

Petričeva, ki je bila gostja na radiu in televiziji Veseljak pa je razkrila, kakšno je pravo ozadje vsega.

Na vprašanje voditeljice, kaj ji pomeni naziv Slovenka leta, je odgovorila, da ji ta naziv pomeni dve stvari. “Prvo, da lahko izpostavim področje, na katerem delujem. To je socialno varstvo, ki je največkrat izpostavljeno takrat, ko je nekaj hud narobe, dobre prakse pa ne. Druga stvar je bila pa ta, tudi namen, da sem se spustila v to. Da, če slučajno bi uspela, da bi dala svoj kipec Aniti Ogulin,” je razkrila Petričeva.

Dodala je, da je bila Ogulinova že nominirana štiri leta nazaj. Takrat je bila nominirana tudi Petričeva, a je zaradi nje odstopila. “Takrat sem jaz odstopila in podprla njo,” je povedala in dodala, da Ogulinova takrat ni dobila dovolj glasov, zato ni bila nominirana. “Ampak, jaz vem, da je za mnoge punce in tudi ženske na splošno ona Slovenka stoletja. In to je bil moj namen. Čeprav tega nisem dajala v eter,” je razkrila Petričeva in dodala, da je za njen pravi namen vedelo le malo ljudi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Urša Zgojznik (@ursa_zgojznik)

Njen namen je bil namreč, da če postane Slovenka leta, svoj kipec podari Ogulinovi. A se je obrnilo drugače. “Zelo sem vesela, da se je revija Jana odločila, da da dodaten kipec zanjo,” je pojasnila. “Jaz sem tudi potem lahko obdržala svojega in sem zelo vesela,” je iskreno dodala.

Kaj ji pomeni naziv Slovenka leta?

Petričeva je odgovorila, da ji to pomeni priložnost, da bo še bolj spreminjala stvari na boljše. “Jaz, sodelavci, somišljeniki, ljudje, ki imajo starše, stare starše v domovih ali pa doma in potrebujejo pomoč. Se mi zdi, da lahko skupaj nekaj premaknemo. Ker več, ko se bomo o tem pogovarjali, lažje nam bo,” je dodala.

“Malo me skrbi, kaj bo v prihodnosti z nami, ker že sedaj ni ljudi, ki bi želeli skrbeti za starejše,” je izpostavila. Poudarila je, da ne želijo več skrbeti za starejše pod takimi pogoji kot so sedaj. “To je psihično, fizično težko delo. Prenizki normativi. In mislim, da je sedaj zadnji čas, da skupaj nekaj ukrenemo,” je dejala Petričeva, ki  je direktorica doma za starejše v Notranjih Goricah že deveto leto.

 

Zadnji članki

Ne spreglejte