sobota, 5 oktobra, 2024

Top kosilo: Bučna juha in palačinke

Nič ni boljšega od toplega in okusnega kosila na hladen zimski dan. Domača bučna juha in palačinke so odlična izbira okusno in preprosto kosilo. Recept vam razkrijemo v nadaljevanju.

Vzemite si čas in pripravite toplo zdravo bučno juho, ki vas bo prijetno pogrela, in okusne sočne palačinke z nadevom po želji.

Bučna Juha:

Sestavine:

1 hokaido buča

1 čebula

1 korenje

500 ml zelenjavne juhe

1 strok česna

1 žlica olivnega olja

Sol in poper

Malo kisle smetane

Bučna juha (foto: A. L.)

Navodila:

Najprej olupite in narežite bučo. Korenje dobro operite pod tekočo vodo in ga narežite na kolobarje. Na olivnem olju pražite sesekljano čebulo toliko časa, da postekleni, nato pa dodajte še sesekljan česen, premešajte in pražite še nekaj časa, da zadiši. V lonec dodajte narezano bučo in korenje, dobro premešajte in pokrijte. Kuhajte 20 minut, da se zelenjava zmehča.

Ko se zelenjava nekoliko ohladi, jo pretlačite s paličnim mešalnikom, da dobite gladek pire. Tega zalijte z jušno osnovo in ponovno segrevajte ter mešajte. Juho začinite po okusu in še vročo servirajte v globokih krožnikih. Po želji dodajte žličko kisle smetane in kanček bučnega olja.

Palačinke:

Sestavine:

2 skodelici moke

400 ml mleka

2 jajci

1 žlica sladkorja

Ščepec soli

Palačinke (foto: A. L.)

Navodila:

V skledi zmešajte moko, sladkor in sol. Dodajte jajca in mleko ter dobro premešajte, da dobite gladko maso brez grudic.

Segrejte ponev z eno žlico olja ali masla. Vanjo vlijte eno zajemalko mase za palačinke in pecite na 2 minuti na vsaki strani, da palačinke zlato porjavijo. Ta postopek ponavljajte, dokler ne porabite vse mase.

Palačinke postrezite še tople. Premažite jih s svojim najljubšim nadevom in okrasite s svežim sadjem.

Topla bučna juha in sočne palačinke so popolno kosilo za hladne zimske dni. Ta kombinacija je odlična za vse priložnosti, najboljši del pa je sama priprava, saj je zelo preprosta. Sledite zgornjim korakom in pripravite okusno kosilo za svojo družino.

Zadnji članki

Ne spreglejte