petek, 20 septembra, 2024

Danica Lovenjak tako lepe besede namenila Juriju Součku in ganila

Znana slovenska novinarka in vremenarka Danica Lovenjak je ganila s svojim zapisom o preminulemu Juriju Součku. To je razkrila o njunem zadnjem srečanju …

Priljubljena slovenska novinarka in vremenarka Danica Lovenjak, ki jo mnogi radi spremljajo pri napovedovanju vremena na Televiziji Slovenija v oddaji Dobro jutro, se je spomnila na preminulega igralca Jurija Součka.

Danes mi je znameniti fotograf Igor Modic poslal zadnje skupne fotografije z Jurijem Součkom, in na tej je veliki umetnik točno takšen, kot bo ostal v mojem spominu: z veliko humorja in kančkom cinizma,” je zapisala na družbeno omrežje Facebook.

V pogovoru za Slovenske novice sem mu dejala, da bi lahko tudi njegovo življenje označili za komedijo, saj je bilo vedno pestro, kar je s svojim odgovorom potrdil: »Takšen je moj karakter, malo švejkovski. Ko naslovni junak romana Dobri vojak Švejk češkega pisatelja Jaroslava Haška na koncu zaključi z gospo Kobecko, reče optimistično: dobimo se pri Palivcu točno ob sedmih, in zadnje besede, ki jih je rekel, so: to vojno dobimo! Tako tudi jaz pravim: to vojno dobimo!« Legende nikoli ne umrejo,” je dodala poleg fotografije, ki jo je objavila. Na njen se skupaj s Součkom smehljata v kamero.

Njen zapis je takoj naletel na velik odziv, mnogi se legendarnega igralca spominjajo s toplino v srcu.

Zadnji članki

Ne spreglejte