nedelja, 6 oktobra, 2024

Pevka Neisha: “Najlepše, kar je slovenskega, je naš jezik”

Priljubljena slovenska pevka Neisha je spregovorila o tem, kaj ji pomeni Slovenija. Njene besede vas bodo navdušile.

Priljubljena slovenska pevka Neisha je pred kratkim izdala videospot za svojo pesem Breza. Ob tem pa je za portal Top24Novice.si odgovorila na nekaj vprašanj.

Kaj vam pomeni balada Breza? Komu je namenjena?

Vsem, ki si upajo naglas hrepeneti in ki se v neskončnih lepotah neokrnjene narave dotikajo svojih globin. Čutna pesem za rahločutna ušesa.

Odločili ste se za snemanje videospota v Beli krajini, kar so z  odprtimi rokami sprejeli tudi domačini. Kako je potekalo snemanje? Ste  prejeli kakšne pozitivne komentarje domačinov?

Opevana breza je vendar zascitni znak Bele krajine. Prav vesela in hvaležna sem, da smo lahko združili moci z občino Črnomelj in prikazali tudi naravne lepote te čudovite pokrajine v videospotu. Le jesen nam ni bila najbolj naklonjena in malo pogrešam tiste živahne barve listavcev. Sem pa toliko bolj živahno poskočila, ko sem med snemanjem našla velikega jurčka.

V glavnem, mislim da nam je imenitno uspelo zliti poezijo, sliko in zvok.

Kaj vam pomeni Slovenija? Menite, da premalo cenimo njeno lepoto?

Slovenija je moj dom,  majhna je, a posebna. Bolj kot potujem, bolj ob vsakem povratku cenim njene zaklade in unikatnost. Predvsem pa naravo. Najraje se zgubim visoko v gorah in globoko v gozdovih. Najlepše, kar je slovenskega, je pa naš jezik. Čudovito slikovit in speven je.

 

Zadnji članki

Ne spreglejte