petek, 20 septembra, 2024

Planet TV gledalcem predstavil pomembno novost

S tem, kar so storili, je Planet TV postal prva slovenska televizija, ki se lahko gledalcem sedaj pohvali s to pomembno novostjo.

Planet TV je svojim gledalcem razkril pomembno novost, ki so jo uvedli za svoje gledalce. Postali so prva slovenska televizija, ki se je lotila tolmačenja za gluhe in naglušne tudi za zabavne vsebine.

V eni izmed oddaj Jutro na Planetu je voditeljica Manja Stevič gostila slovensko tolmačko za slovenski znakovni jezik in slovenko leta 2020 Natalijo Spark. Ta bo odslej skrbela za tolmačenje televizijskih vsebin na Planet TV.

Med pogovorom je razkrila, da so gluhi in naglušni večkrat prikrajšani za zanimive vsebine. “Iskrena hvala za to, da ste bili tako odprti, da ste slišali naše in želje gluhih, da se naredi zabavna oddaja, in to je Milijonar. To so prvi koraki, se mi zdi,” je dejala Šparkova.

Na Planet TV bodo tolmačili tudi zabavne oddaje. (foto: Planet TV/posnetek zaslona)

Prihaja več oddaj

Na Planet TV z decembrom tako prihajajo oddaje, pri katerih bo poskrbljeno tudi za tolmačenje.

Kot so razkrili, bodo to oddaje Ta teden z Juretom Godlerjem, Pasja sreča in Piramida sreče.

“Zelo pomembni so tudi podnapisi, ker vse osebe z okvaro sluha ne uporabljajo znakovnega jezika. In če niso uporabniki znakovnega jezika, sluha pa nimajo, so podnapisi neprecenljivi. Tudi za gluhe osebe je to bolje kot nič. Mi se zavedamo, sto odstotkov ne bo tolmačenega. Če bi bili vsaj podnapisi stoodstotni ali bi se tej števili vsaj približali, bi bilo že ogromno narejeno zanje,” je pojasnila tolmačka Šparkova.

 

Zadnji članki

Ne spreglejte