sreda, 16 oktobra, 2024

Rosvita Pesek tokrat navdušila s popolnoma drugačno objavo: “Ha, kdo bi si mislil …”

Televizijska voditeljica Rosvita Pesek je s takšno objavo razveselila svoje številne spletne prijatelje. Takoj so ji odgovorili in  se zahvalili.

Znana in priljubljena slovenska televizijska voditeljica Rosvita Pesek, ki jo mnogi gledalci že vrsto let spremljajo pri vodenju informativne oddaje Odmevi na TV Slovenija, je tokrat delila nekoliko drugačno objavo.

rosvita pesek
Znana televizijska voditeljica Rosvta Pesek. (foto: Facebook/Rosvita Pesek)

S svojimi številnimi spletnimi prijatelji je delila uporabne nasvete, kako čez zimo shraniti zelišča.

Ha, kdo bi si mislil, da je lahko tak interes za peteršilj in drobnjak. Me veseli. Brez prvega ni dobrih omak, brez drugega pa dobre goveje juhe. Veliko Vas je pisalo med sporočila, zatorej za vse. Peteršilj preberem (debelih stebelj se znebim, nacufam zgolj listke), sesekljam in v stekleno posodico nalagam v plasteh sol in peteršilj. Na dno kozarca in na vrhu je vedno sol. Zatesnim. Posoda dobi prostor v hladilniku. Tak peteršilj ostane zim-zelen. Na fotografiji vidite v drugem kozarcu – poleg sobotnega – še ostanek lanskega.

Vam pa drage gospodinje in gospodinjci polagam na srce. Ko jed izboljšate s tem peteršiljem – je ne solite. Peteršilj prepojen s soljo je že sam po sebi dovolj slan, če bo soli v jedi kljub temu premalo, jo dodajte ob koncu priprave.

No, z drobnjakom je podobno. Le da se ne soli, namesto v hladilnik pa ga dam v zmrzovalnik. Torej ga očistim, nasekljam, dam v plastično posodico in ko ga rabim, ga preprosto odluščim in zamrznjenega dodam na juho.

Me veseli, da si delimo mini nasvete, se učimo drug od drugega in uživamo ob jedi z domačimi tradicionalnimi začimbami.

Včasih so lahko priprave – podoben užitek kot jed sama,” je zapisala Peskova.

Številni so ji odgovorili, delili tudi svoje recepte in nasvete za shranjevanje, mnogi pa so se ji zahvalili za takšne uporabne nasvete.

Zadnji članki

Ne spreglejte