četrtek, 25 julija, 2024

Popolna preobrazba: Tako je bila nekoč videti nevesta Jerneja

Ne boste verjeli svojim očem: Jerneja iz Poroke na prvi pogled, je bila nekoč popolnoma drugačna.

Jerneja Ropas, ki je vstopila v letošnji eksperiment Poroka na prvi pogled, je danes popolnoma drugačna. Pred nekaj leti je namreč sklenila, da je dovolj nezdravega načina življenja, sklenila je, da oklesti odvečne kilograme. Z zdravim načinom prehranjevanja in gibanjem ji je to tudi uspelo.

Za Top24Novice je Jerneja pojasnila, kako ji je uspela velika preobrazba

Koliko odvečnih kilogramov ste izgubili in kdaj?

Z odvečnimi kilogrami sem se borila že od najstniških let, hujšala sem od 15-ga leta dalje, najbolj drastično spremembo pa sem naredila tik pred svojim 30. rojstnim dnem, dve leti in pol nazaj, ko sem izgubila 10 kilogramov in 15 centimetrov okrog pasu.

Kako ste se lotili hujšanja?

Na vse možne načine, moje življenje je vedno nihalo med zdravim in nezdravim načinom življenja, vedno sem hujšala, da bi ustrezala okolici in ko se mi ni dalo več, sem se ponovno vrnila v nezdrave navade, pol leta pred 30 rojstnim dnem pa sem doživela en svoj moment, ko je bilo dovolj.

Jerneja danes živi bolj zdravo. (foto: Planet TV/posnetek zaslona)

Vedno sem z zdravim načinom naredila korak naprej na vseh področjih in ko sem se vrnila v nezdrav način, zopet korak nazaj. Tako je bilo več kot 10 let, dokler moje telo ni postalo izčrpano in naveličano teh turbulenc.

Spomnim se kot včeraj, sedela sem na pragu hiše, bila brez energije, volje in motivacije in razmišljala, kaj je tisto, kar še nisem poskusila in to je bila uvedba zdravega zajtrka s prekrasno podporno skupino, katere del sem sedaj tudi jaz. Želela sem se ob svojem 30 rojstnem dnevu počutiti bolje v svojem telesu kot kdajkoli prej in to je bil moj zakaj.

Kako sedaj vzdržujete zdravo telesno težo?

Svojo zdravo telesno težo sedaj vzdržujem brez težav z zdravo in uravnoteženo prehrano in telesno aktivnostjo, veliko lažje mi je tudi, ker sem v skupnosti, ki spodbuja.

Kristijan in Jerneja (foto: Planet TV/posnetek zaslona)

Kaj bi svetovali tistim, ki bi radi shujšali, pa nimajo motivacije?

Motivacija je čustvo, ki se mu pri doseganju cilja ne smemo prepustiti, disciplina je tista, ki nas vodi, najti moramo tisti svoj zakaj (da lahko tečeš za svojimi otroki, da se lahko zdravo staram, da si fizično sposoben iti skozi celoten dan) in potem kako pride sam od sebe. Meni je podporna skupina in mentorstvo naredilo največjo razliko, ko imaš dan, ko ti ni do gibanja imaš na voljo ob sebi osebo, ki vate verjame bolj kot sam vase. Ker vem, koliko je to meni pomenilo, sedaj delam to tudi sama.

Zadnji članki

Ne spreglejte