četrtek, 25 julija, 2024

Oddaja Poglej in zadeni je dosegla vrtoglavo gledanost na TV Slovenija. Številke vas bodo presenetile

Oddaja Poglej in zadeni, ki je bila konec prejšnjega leta predvajana na RTV Slovenija, je dosegla zelo visoko gledanost. Zanimivo pa je še eno dejstvo …

Konec decembra, 29-ega, je bila ob osmih zvečer na prvem programu nacionalne televizije predvajana oddaja Poglej in zadeni, ki je mnoge gledalce vrnila nazaj v preteklost.

Stojan Auer, Sandra Auer in članice skupine Power Dancers. (foto: Facebook/Stojan Auer)

Odzivi po oddaji so bili mešani, mnogo komentarjev se je zapisalo na družbena omrežja. Nekateri so upali, da je to začetek novih oddaj, spet drugim ni bila všeč. A, kljub vsemu je dosegla zelo visoko gledanost.

Kot piše portal Večer, si je prvi del oddaje Poglej in zadeni ogledalo 191 tisoč gledalcev, starih nad štiri leta, kar pomeni 28 odstotkov takratnih gledalcev.

Zanimivo pa je še eno dejstvo, o katerem poroča omenjeni portal: “Kljub kritikam pa je predvajanje oddaje, ki jo je TV Slovenija dobila “na ključ” in zanjo ni predstavljala nikakršnega stroška. /…/“Ustvarjalci niso bili plačani s strani Televizije Slovenija.”

Primerjanje gledanosti

Za lažjo predstavo so pri Večeru primerjali gledanost z oddajo V petek zvečer in s Popevko.

“Zadnje tri oddaje V petek zvečer, do nedavnega osrednjega petkovega razvedrila TV Slovenija, si je v povprečju ogledalo 6,6 odstotka oziroma 126.400 gledalcev, starih nad 4 leta, kar v povprečju predstavlja 17 odstotkov takratnih gledalcev televizije,” piše omenjeni portal.

“Festival Popevka 2023 si je v soboto, 9. septembra 2023, ob 20. uri na TV Slo 1 v povprečju ogledalo 4,2 odstotka oziroma 80.500 gledalcev, starih nad 4 leta, kar v povprečju predstavlja 13 odstotkov takratnih gledalcev televizije,” so zanje pojasnili na TV Slovenija.

Stojan Auer v oddaji Poglej in zadeni. (foto: Facebook/Stojan Auer)

Drugi del oddaje Poglej in zadeni, dokumentarni del, ki naj bi bil predvajan 5. januarja, pa ni bilo. Tik pred zdajci so ga s sporeda umaknili, ker naj bi bil tehnično neustrezen.

Zadnji članki

Ne spreglejte