torek, 23 julija, 2024

Kaj?! S takšnimi očitki gledalci eksperimenta nad strokovnjakinji Špelo in Sonjo

Strokovnjakinji Špela Gornik in Sonja Javornik sta bili na družbenem omrežju deležni takšnih očitkov. Tako sta se odzvali …

V letošnji sezoni eksperimenta Poroka na prvi pogled prvič sodelujeta strokovnjakinji Špela Gornik in Sonja Javornik. Poleg strokovnjaka Timoteja Strnada, ki sodeluje že od samega začetka, pomagata parom razumeti odnose in jima svetujeta.

Mnogi gledalci so letos pozdravili sodelovanje strokovnjakov, menijo, da je njihov pristop veliko boljši kot pretekli dve sezoni in da s svojimi nasveti resnično pomagajo. Poleg tega, da pomagajo kandidatom, pa mnogi gledalci menijo, da se lahko z gledanjem eksperimenta mnogi naučijo tudi sami.

A vsi niso enakega mnenja …

Preko družbenih omrežij sta strokovnjakinji Špela in Sonja povabili svoje spletne prijatelje in sledilce ter vse, ki jih zanima, na delavnico o odnosih, ki jo pripravljata.

Kot sta razkrili, je delavnica brezplačna, potekala bo to soboto, nanjo pa so vabljeni vsi, ki jih zanima, kako odnose tkati skupaj z izzivi, ki jih prinašajo družbeni mediji.

Pod objavo se je znašlo nekaj komentarjev, med njimi je nekdo zapisal: “Se pravi, greš skozi travme, narediš nekaj terapij in si strokovnjak … Ja, saj dejansko tako gre to pri nas v Sloveniji, zato pa smo tam, kjer smo na področju duševnega zdravja.”

Na komentar se je Gornikova odzvala, zapisala je: “Ne vem, od kje vam ta podatek? Poleg študija sinologije sem končala tudi študij relacijske partnerske terapije in specializacijo iz seksološkega bodyworka. Terapevtsko delo je moj poklic, ne hobi.

Kar se tiče duševnega zdravja v Sloveniji in po svetu se pa strinjam, da je še veliko za ozavestit in zacelit. Oddaja je eden izmed načinov.”

špela sonja
Strokovnjakinji svetujeta na Facebook strani Odnosi na prvi pogled (foto: osebni arhiv)

Spet drugi komentar pa se je nanašal na izbor oblačil, ki sta jih strokovnjakinji nosili na ceremonijah v eksperimentu.

“Zakaj vaju stilisti oblačijo, kot da sta gospe v zrelejših letih …? Tako delujeta starejši kot sta dejansko. Make up je pa odličen,” se je glasil komentar. Nanj se je odzvala Gornikova z besedami: “Saj sva v zrelih letih.”

Ja, sploh jaz … čez en teden bom 51, tako da nisem več za premladostno garderobo, mi je čisto ustrezalo, kar so izbrali,” pa je dopisala Javornikova.

Zadnji članki

Ne spreglejte