torek, 23 julija, 2024

Delovna akcija: Mojstri in voditeljica Ana spregovorili o negativnih komentarjih gledalcev

Tudi voditeljica Delovne akcije Ana Praznik in njeni mojstri opazijo negativne komentarje. Kako vplivajo nanje?

Letos poteka že sedma sezona zelo priljubljene oddaje Delovna akcija. Voditeljica Ana Praznik s svojimi pridnimi mojstri potuje po vsej Sloveniji in prenavlja domove.

avtodom ana in bojan
Ana in Bojan v avtodomu. (foto: Voyo/posnetek zaslona)

Gledalci lahko vidijo, da so družine, ki jih izberejo pri Delovni akciji zares potrebne prenove. Pogosto pa se za revnim in dotrajanim stanovanjem skriva tudi marsikatera žalostna zgodba in izkušnja.

Voditeljica Ana in mojstri ob pogledu na revno stanovanje in družino, ki prosi za pomoč, ne ostanejo brezbrižni. Pogosto začutijo njihovo stisko in žalost. Če se spomnite, sta letos Ićo in Prika zajokala, ko sta videla, v kakšnem domu živi družina Tomažič, ki ima štiri majhne deklice.

“Ko vidiš otroke, to bi dal vse od sebe. Samo, da so oni veseli,” je ob pogledu na družino dejal mojster Ičo.

“Ko sem zagledal otroke, res … moral sem zajokati,” je dodal še mojster Prika.

mojster ičo delovna akcija
Mojster Ičo je nepogrešljiv del Delovne akcije. (foto: Voyo/posnetek zaslona)

Ana in mojstri o negativnih komentarjih

Kljub temu, da ima oddaja dobrodelno noto in da pogreje srca večina gledalcev, ki privoščijo družinam, da jim Delovna akcija omogoči lepše življenje, pa se najdejo tudi gledalci, ki pišejo negativne komentarje. Te seveda opazijo tudi mojstri, ki se trudijo in prenavljajo domove družinam.

Negativne komentarje pošiljajo v svet največkrat takšni, ki družine niti ne poznajo, niti se ne zavedajo, da je njihova zgodba lahko zelo kompleksna, žalostna. Mogoče pozabljajo, da nekatere družine niti ne želijo širši javnosti razkrivati vsega, zato včasih ostane kakšno vprašanje neodgovorjeno.

O negativnih komentarjih in o tem, kako vplivajo na ekipo, ki prenavlja domove, je voditeljica Ana spregovorila za njena.si. Na vprašanje, če se kdaj vprašajo, ali se je še vredno truditi, saj so deležni tudi negativnih komentarjev, je odgovorila: “Za kakšen kratek trenutek se je zagotovo že kdaj ta misel prikradla v ospredje. Vendar hitro tudi odide, kajti vse lepe zgodbe, ki smo jih do sedaj spisali, potrjujejo, da se je vredno potruditi in vztrajati. Nisem jaz tista, ki bom žugala ljudem in jih prepričevala naj vendarle vidijo dobro. Če sami tega (še) niso sposobni doumeti, potem si mislim, da še niso dovolj zreli. Da bodo morali še čez kakšno življenjsko  preizkušnjo, ki jih bo razsvetlila.”

Ana in Bojan Delovna akcija
Voditeljica Ana in mojster Bojan (foto: 24ur.com/posnetek zaslona)

“Želim si, da ne bi ves čas čutili potrebe po tem, da moramo vedno in za vsako ceno podati svoje mnenje. Sploh  kadar nas nihče ni povprašal po njem. In še posebej, če nimamo kaj lepega povedati,” je dodala Praznikova za omenjeni portal.

Kakšno pa je vaše mnenje o oddaji Delovna akcija? Se strinjate, da Ana in mojstri opravljajo zelo srčno delo? Svoje mnenje lahko zapišete v komentar. Sledite nam lahko tudi na Facebook strani, kjer boste našli veliko zanimivega.

 

Zadnji članki

Ne spreglejte