Čas je za bučno juho. Da bo ta zares slastna, ne pozabite na sestavino, ki ji bo bistveno izboljšala okus.
V jesenskem času je buč v izobilju. Ker pa so tudi temperature nižje, zares prijajo okusne in tople juhe. Če se boste lotili bučne juhe, vzemite hokaido bučo ali maslenko. Ti dve dasta najboljši okus juhi.
Kako pripraviti bučno juho, da bo zares okusna?
Potrebovali boste:
- Dve skodelici hokaido buče ali maslenke (narežite na kocke)
- Ena srednje debela čebula
- Žlička olja
- Strok strtega česna
- Voda
- Žlička bučnega olja
- Sol in poper po okusu
- Žlica kisle smetane ali deciliter kokosovega mleka
Najprej sesekljajte čebulo, popražite jo na žlici olja. Preden zarumeni, dodajte strok strtega česna, dobro premešajte in ko česen zadiši, stresite v lonec narezano bučo. Te nikar ne lupite, največ hranilnih snovi se skriva prav v olupku! Na hitro popražite, nato nalijte toliko vode, da prekrije bučo.
Sedaj je čas, da dodate še sestavino, ki bo vaši bučni juhi izboljšala okus. Dodajte majhen košček ingverjeve korenine.
Ko zavre, kuhajte pol ure na zmerni temperature, da se buča popolnoma zmehča. Nato odstavite, dodajte kislo smetano ali kokosovo mleko, sol in poper po okusu, nato pa vse skupaj dobro pretlačite s paličnim mešalnikom.
Na majhni temperaturi kuhajte še nekaj minut, nato odstavite in dobro premešajte.
Preden juho servirate, po njej polijte žlico bučnega olja.
Dober tek!