torek, 23 julija, 2024

Trik velikih kuharjev, ki vas bo navdušil! Ko kuhate, dodajte ščepec kave

Ste vedeli, da gre kava odlično k marsikateri jedi, za katero si ne bi niti mislili, da jim prav ta sestavina bistveno izboljša okus.

Ste vedeli, da mnogi veliki kuharji uporabljajo mleto kavo, ki pripomore, da je jed še boljpega okusa? Mnogi jo dodajajo v razne omake, tudi golaže, nepogrešljiva je v sladicah.

Chilli con Carne

Če sami kuhate znamenito jed Chili con Carne, potem tej okusni mešanici zelenjave in govedine za dodajte žličko mlete kave.

Kava se odlično poda in je zmagovalna kombinacija skupaj z začimbami, govedino in fižolom ter pomaga zmehčati meso in hkrati popestri okus, ko je jed zapečena, pravijo vrhunski kuharji.

foto: pexels.com

Piškoti z aromo

Prihaja čas, ko se bodo pekli piškoti. Da bodo letos ti še slajši, jim dodajte nekaj kave.

Če radi pečete torte ali piškote in imate radi okus po kavi, zakaj tega ne bi kombinirali? Z dodatkom žličke ali dveh mlete kave mešanici za vaše najljubše piškote jim lahko dodate poseben okus.

Čokoladni piškoti

Mnogi pravijo, da so čokoladni piškoti veliko boljšega okusa, če v recept dodate žličko mlete kave.

Dobili boste piškote s pridihom kave, zato se jim po besedah ​​kuharjev ne boste mogli upreti.

Kava paše k sladoledu

Če imate skledo vanilijevega ali čokoladnega sladoleda, ga aromatizirajte z instant kavo. In če želite malo več dekadence, razmislite o dodajanju kančka čokoladnega preliva.

foto: pexels.com

Kot začimba za meso

Mleta kava v kombinaciji z dimljeno rdečo papriko, rjavim sladkorjem in pekočimi začimbami je odlična kombinacija za mariniranje mesa pred pečenjem. Kava se vpije v meso, tako da okusa ne boste dobili samo na površini, poleg tega pa bo pripomogla, da bo meso še mehkejše.

Popestrite svoj najljubši smuti

Če pripravljate smuti iz svojega najljubšega sadja, na primer banan in jabolk, se bo odlično prilegel tudi dodatek sojinega ali mandljevega mleka ter žlička instant kave.

Ideja je še posebej zanimiva za jutranji napitek, kava bo pripomogla, da se boste hitreje zbudili, vam dala energijo, okusi napitka pa bodo še ostrejši.

Za okusnejšo mesno omako

Priprava okusne bolonjske omake vključuje pravo kombinacijo zelenjave, narezanega paradižnika in paradižnikovega soka, a kuharski mojstri, ki se ne bojijo eksperimentirati, so ugotovili, da žlička kave, dodana omaki med kuhanjem, daje omaki poseben okus.

foto: pexels.com

Vredno je poskusiti.

 

Zadnji članki

Ne spreglejte