sobota, 5 oktobra, 2024

Top recept: Okusni piškoti, ki vam bodo vzeli le 30 minut vašega časa

Navdušeni boste nad tem enostavnim in preprostim receptom za slastne piškote. Ne bodo vam vzeli veliko časa, recept je povsem enostaven, okus pa vas ne bo razočaral.

Prihaja čas, ko v domovih diši po doma pečenih piškotih. Če tudi vi spadate med tiste, ki iščejo razne recepte in izbirajo, katere bodo pekli letos, vam ponujamo ta zares enostaven in okusen recept. Priprava in peka vam bo vzela le pol ure, okus piškotov pa je božanski.

Recept je osnoven, dodate pa lahko po želji tudi koščke čokolade, sesekljane orehe, lešnike, mandlje, dodate lahko rozine ali kandirano sadje.

Recept za peko piškotov je preprost. (foto: pexels.com)

Za enostavni recept za piškote boste potrebovali le eno skledo. Ti piškoti se imenujejo tudi kapljice, saj se jih zajema z žlico in polaga na papir za peko.

Piškoti vas bodo prepričali tudi zato, ker imajo po peki lepo zapečeno in hrustljavo skorjico, znotraj pa so mehki.

Preden se boste lotili peke, dobro ogrejte pečico. To je namreč eden od preprostih trikov, s katerim bodo piškoti še bolj slastni.

Testo za piškote pa mora počivati v hladilniku, dokler jih ne boste pričeli peči.

Recept, ki ga boste našli spodaj, lahko poljubno tudi spreminjate. Če želite večjo količino piškotov, sestavine podvojite ali potrojite.

Potrebujete:

  • 2 skodelici (približno 260 g) moke
  • Pol zavitka pecilnega praška
  • 3-4 žlice sladkorja
  • Ščepec soli
  • 115 gramov zmehčanega masla, narezanega na kocke
  • 1 skodelica hladnega pinjenca.
OKusni piškoti vam bodo šli v slast. (foto: freepik.com)

Priprava:

Pečico predhodno ogrejte na 220 stopinj Celzija. Pekač obložite s peki papirjem. Da se bo lepo prilegal, pekač prej zmočite s hladno vodo.

V posodi zmešajte moko, pecilni prašek, sladkor in sol. Dodajte zmehčano maslo. Nato dolijte še pinjenec ali mleko ali smetano.

Vse skupaj zmešajte s pomočjo lopatice za peko ali kuhalnice. Mešajte toliko časa, da se bodo sestavine lepo pomešale, da se maslo stopi.

Testo naj bo gosto in lepljivo. Nikar ne dodajajte še moke, testo mora biti lepljivo.

Testo dajte nato za pol ure v hladilnik, da se strdi.

Nato ga zajemajte z žličko ali z rokami za približno velikost oreha in polagajte na peki papir.

Piškotki bodo med peko malce narasli, zato jih ne polagajte preveč skupaj.

Specite v ogreti pečici, pecite, dokler ne dobijo lepe zlato rumene barve.

Ko se ohladijo, jih lahko shranite v posodo za shranjevanje.

Zadnji članki

Ne spreglejte