Imate radi ješprenj? S tem receptom lahko pripravite še bolj zdravo različico jedi.
»Pri kuhanju ješprenja ne uporabljam krompirja. Jed lahko zato tudi zamrznem. Pa še bolj zdrav je brez krompirja,« nam je razkrila bralka Tina.

Za Top24Novice.si je razkrila, kako ješprenj pripravi ona.
Potrebujete:
- Dve skodelici ješprenja
- Dve skodelici fižola
- Gomolj ameriškega krompirja
- Koleraba
- Korenje
- Lovor, sol, poper, mleta rdeča paprika, kajenski poper
- Prekajena svinjska rebra.
Priprava:

Prejšnji večer posebej namočite ješprenj, posebej fižol. Naslednjega jutra vodo odlijte in dobro operite.
Nato pa fižol kuhajte posebej. Dodajte mu list lovora in sol. Ješprenj pa dajte kuhat v večji lonec.
Ko zavre, znižajte temperaturo. Dodajte na manjše koščke narezano korenje, manjšo kolerabo pa naribajte in dodajte k ješprenju.
Nato očistite, olupite ameriški krompir. Narežite ga na kocke in skuhajte. Ameriški krompir je kuhan hitreje kot navaden krompir.
Ko je kuhan, ga pretlačite in dodajte k ješprenju. Dodajte še mleto papriko, poper, kajenski poper in še solite po potrebi.
Posebej skuhajte prekajena svinjska rebra. Ko so kuhana, jih narežite in dodajte k ješprenju. Lahko pa pripravite ješprenj brez mesnih dodatkov.
Ker jed nima krompirja, jo boste veliko lažje tudi zamrznili. Okus jedi se ne bo spremenil.