Ta recept je zagotovo eden najbolj okusnih in preprostih.
Imate radi ričet? Če ga boste pripravili po spodnjem receptu, vam bo žal edino le, da ga niste pripravili še več!
Potrebujete:
- 300 gramov ješprenja
- 250 gramov suhega fižola
- Dva večja korenja
- Pet srednje debelih krompirjev
- Mešanico zelenjavne začimbe (najboljša je domača)
- Lovorjev list, sol in poper
- 30 dag prekajenih suhih rever
- 20 dag puste suhe šunke
Čez noč posebej v loncih namočite ješprenj in fižol. Naslednjega dne skuhajte fižol do mehkega.
Ko se boste lotili priprave ješprenja, ga dobro operite, nato pa dajte kuhati v zadostni količini vode. Ko zavre, kuhajte še približno 15 minut, nato dodajte naribano korenje in premešajte. Dodajte še sol in lovor.
Olupite in na kocke narežite krompir, ter ga skuhajte. Ko je kuhan, ga grobo pretlačite in dodajte ješprenju. Solite in poprajte po okusu, dodajte žlico zelenjavne mešanice.
Posebej skuhajte suho meso in rebra. Naj vre pol ure. Nato odcedite, narežite na kocke in dodajte ješprenju. Dodajte tudi fižol in kuhajte še nekaj minut, da se okusi povežejo.
Dober tek!