nedelja, 1 decembra, 2024

Ta recept vas bo očaral: Njoki v smetanovi omaki

Za vas smo pripravili odličen recept za preprosto in okusno jed, ki jo pripravite v le nekaj minutah.

Če njoke kombiniramo s kremasto smetanovo omako, dobimo popoln obrok, ki je zelo okusen in nasiten. Poleg tega pa je priprava njokov v smetanovi omaki tako enostavna, da lahko jed naredimo tudi, ko imamo le malo časa.

njoki
Njoki v smetanovi omaki. (Foto: osebni arhiv)

Sestavine

  • 500 g njokov
  • 250 ml smetane za kuhanje
  • 2 žlici kisle smetane
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica masla
  • 100 g naribanega parmezana
  • 1 žlička mlete paprike
  • Sol in poper po okusu
  • Svež peteršilj

Priprava

V velikem loncu zavremo vodo, jo solimo in vanjo stresemo njoke. Kuhamo jih približno tri minute, oziroma dokler njoki ne priplavajo na površje. Nato jih odcedimo in zmešamo omako, ki smo jo pripravili pred kuhanjem njokov.

V ponvi raztopimo maslo in dodamo drobno sesekljano čebulo ter jo pražimo, dokler ne postekleni. Nato dodamo sesekljan česen in pražimo še eno minuto, da zadiši.

V ponev prilijemo smetano in jo počasi segrevamo. Dodamo kislo smetano, nariban parmezan in mleto papriko. Vse skupaj kuhamo, dokler se sir ne stopi in se omaka nekoliko zgosti.

Ko je omaka pripravljena, vanjo stresemo kuhane njoke in jih nežno premešamo. Po potrebi dodamo še malo soli in popra.

Nasvet

Če želite omako popestriti, praženi čebuli dodajte sesekljane šampinjone ali pa špinačo.

Dober tek!

Pridružite se nam tudi na naši Facebook strani, kjer boste našli še veliko zanimivega.

Zadnji članki

Ne spreglejte