sobota, 5 oktobra, 2024

Recept za zimsko jed: Kislo zelje s fižolom in prekajeno svinjsko kračo

V prispevku boste našli odličen recept za pripravo okusne zimske jedi. Recept je enostaven, jed lahko pripravite za dva dni, lahko jo tudi zamrznete …

Bralka Melita nam je poslala recept za kislo zelje s fižolom in prekajeno svinjsko kračo.

Zelje s fižolom in kračo (foto: osebni arhiv bralke)

“Pri nas je to pogosta zimska jed, vsi imamo radi. Okus je pa še boljši, ker dodamo domači fižol, ki ga vsako leto vzgoji stara mama,” je povedala bralka za portal Top24Novice.si.

Za jed boste potrebovali:

  • 1kg kislega zelja
  • 500 gramov kuhanega fižola
  • Lovor list, sol, poper
  • Čebula
  • Žlička mlete paprike
  • Žlica paradižnikovega koncentrata
  • Zelenjavna kocka
  • Prekajena krača
Kislo zelje s fižolom in prekajeno kračo. (foto: osebni arhiv bralke)

Priprava:

Najprej v lonec daste kislo zelje, nalijete vodo in ga kuhate. Dodate lovor, sol in poper. A pri soli bodite previdni, saj je krača slana.

Sesekljajte čebulo in jo na olju prepražite. Ko zarumeni, dodajte žličko mlete paprike, premešajte in stresite k zelju. Dodajte paradižnikov koncentrat in zelenjavno kocko.

Kuhajte približno pol ure, medtem v drugem loncu kuhajte tudi kračo.

Ko je zelje kuhano, ga odstavite in pustite pokritega.

Ko je krača kuhana, jo narežite na kocke in stresite k zelju. Dodajte tudi kuhan fižol in dobro premešajte.

Za nekaj minut ponovno postavite na štedilnik, da se okusi prepojijo, nato odstavite, pustite deset minut in postrezite.

“Mi v jed ne dodamo krompirja, po želji ga lahko dodate. Mi poleg pripravimo pire krompir ali krompir v oblicah,” svetuje bralka.

Vabljeni, da tudi vi z nami delite svoj recept za okusno kosilo. Recept in fotografije pošljite na naš elekrtonski naslov [email protected] in objavili ga bomo.

Zadnji članki

Ne spreglejte