Ne le, da je bolj zdrav, tudi zelo okusen je. Če imate radi zelenjavo, če imate radi fižol, boste nad tem receptom navdušeni.
“Priprava je hitra, enostavna. Hamburger s fižolovim polpetom pa res okusen. Tudi moj partner, ki sicer je meso, ga ima zelo rad in pravi, da mesa prav nič ne pogreša,” je za Top24Novice.si pojasnila bralka Maša, ki nam je poslala recept.
Za fižolov polpet boste potrebovali:
- 200 gramov fižola
- Ena srednje velika čebula
- Dva stroka česna
- Majhni žličko moke
- Eno jajce
- 1 žličko gorčice
- 1 žličko paradižnikovega koncentrata
- 1 žličko paprike v prahu
- Ščepec bazilike in ščepec peteršilja
- Eno skodelico koruznih kosmičev
- Sol
Priprava:
Kuhan fižol dobro pretlačimo, čebulo na drobno sesekljamo, česen stremo, nato pa vse sestavine zmešamo skupaj.
Pustimo počivati 20 minut, nato oblikujemo polpet in ga v ponvi, ki smo ji dodali nekaj olja, zapečemo z obeh strani.
Za hamburger pripravimo bombeto, jo prerežemo, vanjo damo majonezo in kečap, dodamo rezino sira, kolut ali dva paradižnika, sesekljano surovo papriko, list solate.
“Bombeto nadevamo z zelenjavo, ki jo imamo radi, nato pa dodamo še polpet,” svetuje bralka.