ponedeljek, 15 julija, 2024

Odlični triki, s katerimi boste zaščitili vaš avto od ledu

S temi odličnimi triki bo vaš avto, ki ga nimate v garaži, tudi pri nizkih temperaturah zaščiten pred ledom.

Če tudi vi nimate garaže za svoj avto in se vsako zimo, ko se temperature spustijo pod ledišče, mučite z odstranjevanjem ledu, vam bodo ti triki prišli zelo prav.

Tako enostavno lahko očistite led z avta. (foto: freepik.com)

S preprostimi triki lahko poskrbite, da zjutraj na vašem avtu ne bo ledu in se boste lahko hitro odpeljali na svoj cilj.

Triki, ki preprečijo nastanek ledu

Že zvečer svoj avto parkirajte tako, da bo sprednji del avta obrnjen proti vzhodu. Tako bo sonce, ki bo vzšlo, poskrbelo, da bo sprednje vetrobransko steklo hitreje odledenelo.

Zelo prav vam lahko pride tudi karton ali stara odeja. Že zvečer zaščitite z njo stekla avtomobila.

Na brisalce lahko daste stare nogavice, na stranska ogledala pa plastične vrečke in jih povežete z vrvico. Tako bodo stekla, ogledala in brisalci čez noč dobro zaščiteni, kar bo preprečilo nastajanje ledu.

Naredite sami: Tekočina, ki hitro stopi led

Če zjutraj nimate časa in bi vam bilo preveč zamudno odstranjevati vso zaščito z avta, lahko pripravite tudi doma narejeno čistilo, s katerim boste hitro odstranili led s stekel in ogledal vašega avtomobila.

Naredite domači pripravek za odstranjevanje ledu z avta. (foto: freepik,com)

Potrebujete:

  • Plastenka z razpršilom
  • Pol litra alkohola ali alkoholnega kisa
  • Dva decilitra vode
  • Eno žličko detergenta za posodo

Vse sestavine zlijte v plastenko z razpršilom, dobro premešajte in pripravek je pripravljen. Ko bo na vašem avtu led, nanesite pripravek, počakajte nekaj sekund, da deluje, nato obrišite z brisalci ali strgalom za led.

 

Zadnji članki

Ne spreglejte