torek, 16 julija, 2024

Nasveti znanega osebnega trenerja, s katerimi vam bo uspelo preoblikovati svoje telo

Se tudi vi trudite s hujšanjem, pa vam ne uspeva najbolje? Preberite tri glavne nasvete znanega slovenskega osebnega trenerja. Z njimi je uspešna pot do cilja zagotovljena.

Znani in priljubljeni osebni trener, Matic Kolenc, ki je tudi srčni izbranec podjetnice in spletne vplivnice Indire Ekić, skupaj sta tekmovala in zmagala v resničnostnemu šovu Super par, je razkril tri glavne nasvete, s katerimi bo hujšanje zagotovo bolj uspešno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by M A T I C (@kolencmatic)

“1.Začni počasi – nočem, da bi bil tak kot večina ljudi, ki 1. januarja začnejo na polno z novoletnimi zaobljubami in izgorijo pred koncem meseca. Namesto tega si ustvariti načrt, ki te bo z vsakim naslednjim mesecem bolj motiviral.

2.Začni zbirati veliko malih zmag – pravilo, za katerega si prizadevaj, je 9 od 10. Pravo vedenje v januarju, ki ga moraš ugotoviti, je tisto, ki izboljšuje tvoje prejšnje vedenje, in tisto, za katerega si prepričan, da ga lahko opraviš 9-krat od desetih. Pa naj bo ta sprememba še tako lahka, kot si misliš da je.

3.Določi ključne cilje kategorije za tvoje zdravje – Za januar želim, da si postaviš 3 dnevne cilje zase. Razdelili se bodo med 3 kategorije in svetujem ti, da izbereš cilje, za katere si prepričan, da jih lahko dosežeš 9/10 krat – to so tisti, ki se ti zdijo preveč lahki. Pridobi si papirnati koledar za januar (tega lahko tudi sam narišeš) in ga postaviš na zelo vidno mesto v svoji kuhinji. Na koncu vsakega dne na ta dan koledarja vstaviš kljukico ali križec. Če si bil uspešen pri doseganju 3/3 ciljev spodaj, v koledarsko polje postavite kljukice. Če si zamudil enega ali več dnevnih ciljev, v polje postaviš križec. Do konca meseca (31 dni) je vaš cilj izpolniti več kot 90% dni z kljukico. To pomeni 28 uspešnih dni.

3 kategorije katere pri katerih se želiš izboljšati:
* kvaliteta tvoje prehrane(npr. več zelenjave in sadja, nizkokalorične pijače, manj alkohola, manj sladkorja…)
* količina tvoje prehrane(npr. poješ dovolj beljakovin dnevno, ne presegaš dnevnega kaloričnega vnosa, poješ dovolj sveže hrane, spiješ dovolj vode…)
* tvoje gibanje(ni nujno, da to mora biti trening…npr. daš so cilj 10000 korakov dnevno, določiš si število ponovitev vaj z lastno težo za vsak dan(npr. 100 počepov/sklec/trebušnjakov/izpadnih korakov/zgibov…), vsaj 30 min neprekinjenega vsakodnevnega kardia, jutranji ritual 20 min vodene joge ali razteznih vaj…)
,” je zapisal na družbeno omrežje Instagram.

 

Zadnji članki

Ne spreglejte